GASZTRO

Az Operabál ételei otthon

2010. február 16., kedd 15:29

operabalMúlt hét pénteken a Dívány két gasztrósa, Lila Füge, és Fűszeres vendégül látták tíz barátjukat egy farsangi vacsorára. Segal Viktor Operabálra komponált menüjéből puskáztak, merítettek ötleteket.

A két blogger így értékelte a játékot: Izgalmas feladat volt, mert érthető módon receptet nem publikáltak az amúgy elképszetően összetett ételsor mellé, úgyhogy azok, akik tényleg az Operabálon ettek ezekből a fogásokból egészen biztos, hogy mást kaptak, mint az a tíz szerencsés, aki ezen az egyszerűbb vacsorán vehetett részt.

A kísérlet előtt többször elbizonytalanodtunk, nagy kihívásnak éltük meg, mégis csak az egyik legkreatívabb magyar séf menüjéről volt szó! Megkönnyebülés volt a vacsora végén egy pohár bor mellett ráébredni arra, hogy ezeket az ételeket sem volt túl nehéz elkészíteni, bárkinek sikerülhet. Jó játék volt, mindenkinek ajánljuk, hogy vágjon bele!

A  röviditett, házi menü a következő volt:

  • Focaccia rukkola pesztóval
  • Paradicsom consommé (a vizitorma consommét helyettesítettük ezzel a levessel, mert nem kaptunk vizitormát, és passzolt a focaccia-hoz)
  • Bárányhús golyók joghurttal és sült édesburgonyával
  • Mini farsangi fánkok boros gyümölcsöntettel  (nem szerepelt az operabálon, de nem farsang a farsang fánk nélkül)

A következő pár napban a menü receptjeit tesszük közzé. A receptek kivételesen tíz főre szólnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta