GASZTRO

Egy férfi a konyhában negyed óra alatt készít vacsorát

2011. július 14., csütörtök 13:50

Tonhalas, fehérboros fusilli a férfiszakácsunk következő fogása. Fontos megjegyeznünk, hogy ne csak a tésztára, hanem a poharakba is szorgalmasan töltögessük a fehérbort. Marci utoljára főz!

Harmadik Marcis részben már negyven fok volt a konyhánkban, fűtöttek minket a lámpák és a tetőtér is hozta, amit elvárunk tőle. Marci mégis megfőzte, amit kigondolt, nem nyafogott, sőt, egyre jobban belelazult a munkába. Ehhez egészen biztosan az elfogyasztott bormennyiségnek is köze van, de el kell ismernünk, tapasztalt fakanálforgatóval van dolgunk. Szakácsunk koncepciója az volt, hogy a főzés közben rusztikusra darabolt zöldségeket mártogatunk majd fokhagymás olívaolajba, és a végén szépen terített asztalnál megesszük az elkészült tésztát, ami így is történt volna, ha nincs velünk egy stáb, akik már igencsak éhesek voltak, és alig várták, hogy ők is a serpenyő közelébe jussanak. Így az asztalra semmi nem jutott, de nagyon finom volt minden.

Ezzel a résszel vége a Marci féle olasz trilógiának, reméljük férfiolvasóink is kedvet kaptak az egyszerű és gyors tésztaételek elkészítéséhez, amivel a séf szerint a legkönnyebb a csajozás.

Tonhalas fusilli

50 dkg fusilli
2 tonhalfilé konzerv
1 nagy fej hagyma
0,5 dl olívaolaj
2 dl paradicsomszósz
1 pici chili
1,5 dl fehérbor
1 csokor petrezselyem
só, bors

A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki. Közben készítsük el a mártást. A hagymát dinszteljük meg az olajon, majd dobjuk rá a két tonhal konzervet. Picit nyomkodjuk szét villával, öntsük fel a paradicsom szósszal és a fehérborral. Csak annyi ideig főzzük, amíg a borból elfőtt az alkohol. Szórjuk meg a petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Tehetünk bele chilit, és nyomhatunk bele citromlevet is.

Mártogatós zöldség

sokféle feldarabolt zöldség
fokhagymás olívaolaj

Egyszerűen daraboljuk fel a zöldségeket. A fokhagymát reszeljük az olívaolajba, majd a zöldségeket mártogassuk bele.

Ne feledjétek, még lehet jelentkezni séfnek a Díványba!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta