GASZTRO RÖVIDHÍR

Bajkál: újraéled a nyolcvanas évek törzshelye

2010. április 6., kedd 13:52

Budapest első trendi éttermeként tartják számon sokan a Bajkál orosz teázót és étteremet, amelynek egykori menüjét a káposztás pirogtól a borscsig újra elkészítik.

cikk-tious-rovid
Budapest első trendi éttermeként tartják számon sokan a Bajkál orosz teázót és étteremet, amelyik a hetvenes-nyolcvanas években működött a Semmelweiss utcában. Az utcaszinten található teázó kígyózó pultjával az egyetemisták kedvelt találkozóhelye volt, ahova bulocskira, orosz hússalátára és szamovárban főzött orosz teára ültek be napközben.

bajkal

A pinceszinten lévő étterem híres borscsával, orosz falusi levesével is kedvelt volt, az asztalokra időnként várni kellett. A Danubius Hotel Astoria vendéglátós szakemberei közül többen a tagjai voltak a Bajkált üzemeltető egykori csapatnak, akik szerették volna a legendás hely ételeit újra a menüre venni, így április 12-25.-ig a Mirror Café & Restaurant kínálatában szerepelnek a bajkálos fogások, például orosz hússaláta, bulocski, káposztás pirog, orosz falusi leves, borscs, kijevi jércemell, Sztroganof bélszín vagy túros vatruska.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta