Bajkál: újraéled a nyolcvanas évek törzshelye

Zanza!

Budapest első trendi éttermeként tartják számon sokan a Bajkál orosz teázót és étteremet, amelynek egykori menüjét a káposztás pirogtól a borscsig újra elkészítik.

cikk-tious-rovid
Budapest első trendi éttermeként tartják számon sokan a Bajkál orosz teázót és étteremet, amelyik a hetvenes-nyolcvanas években működött a Semmelweiss utcában. Az utcaszinten található teázó kígyózó pultjával az egyetemisták kedvelt találkozóhelye volt, ahova bulocskira, orosz hússalátára és szamovárban főzött orosz teára ültek be napközben.

bajkal

A pinceszinten lévő étterem híres borscsával, orosz falusi levesével is kedvelt volt, az asztalokra időnként várni kellett. A Danubius Hotel Astoria vendéglátós szakemberei közül többen a tagjai voltak a Bajkált üzemeltető egykori csapatnak, akik szerették volna a legendás hely ételeit újra a menüre venni, így április 12-25.-ig a Mirror Café & Restaurant kínálatában szerepelnek a bajkálos fogások, például orosz hússaláta, bulocski, káposztás pirog, orosz falusi leves, borscs, kijevi jércemell, Sztroganof bélszín vagy túros vatruska.

 

Blogmustra