GASZTRO RÖVIDHÍR

Kész a szupernarancs, de csak öt év múlva lehet megvenni

2011. április 19., kedd 11:56

Genetikai mutáció segítségével tökéletesítették kalifornaiai tudósok az Indiában és Pakisztánban őshonos Kinnow narancsot.

Egyelőre még csak pár kaliforniai farm termeszti a Kaliforniai Egyetem tudósai által kinemesített narancsot, amely rendkívül ellenálló, és mindent ötvöz magában, ami tökéletessé teszi ezt a gyümölcsöt - adta hírül az io9.

A KinnowLS nevű narancsot az Indiában és Pakisztánban elterjedt, már eleve nemesített Kinnow fajtából nemesítették tovább, méghozzá úgy, hogy a végeredményben nincs mag, mézédes és a héja olyan vékony, mint a mandariné. Ráadásul az új gyümölcs olyan ellenálló, hogy sivatagi körülmények között is megterem. A narancsot a kísérleti fázisban egyelőre csak pár farm ültethette el és gondozhatja, és ha három év múlva a fák termőre fordulnak, az egyetem elkezdi a növény értékesítését - ami azt jelenti, hogy a legjobb esetben is öt év, mire a boltok polcaira kerül a KinnowSL.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta