GASZTRO RÖVIDHÍR

A Demeter pincészet tarolt Bordeaux-ban

2011. április 19., kedd 11:26

Nyolc aranyérem Magyarországnak a bordeaux-i Challenge International du Vin versenyen Bordeuxban. Idén 35. alkalommal rendezték meg a borok olimpiáját, amin kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet Hanga nevű borával.

A magyar borászok az idei évben is szépen helytálltak a franciaországi Challenge International du Vin borversenyen, összesen 8 arany-, 12 ezüst- és 17 bronzérem került Magyarország éremtáblázatába. Az összesen 37 éremből 14 érmet az egri borászok kaptak, amelyből 3 érem a Demeter Pincészethez vándorolt. Ezzel a borral duplázott Demeter Csaba, 2010 év Fiatal Borásza, mivel a tavalyi évben a Hanga 2009-et is díjazták aranyéremmel Bordeuax-ban.

A Demeter Pincészet az Egri-borvidék egyik legszebb pincéje, Egerben, a Kőlyukon helyezkedik el, a több mint 300 méter hosszú pincével rendelkező borászat már elnyerte 2001-ben az Eger legszebb pincészete díjat. Demeter Csaba, aki a borászkodást francia mesterektől is tanulta, családjával több mint kétszáz éve foglalkozik szőlővel és borkészítéssel. Húsz hektáros területükön Kékfrankos, Oportó, Cabernet Franc, Merlot, Szürkebarát és Olaszrizling terem.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta