GASZTRO RÖVIDHÍR

"Mindenbe teszek citromot" - Megjelent Eva Longoria szakácskönyve

2011. április 11., hétfő 10:57

Megpróbál mindennap főzni, és a tojást utoljára süti meg a reggelihez - mondta Longoria első szakácskönyvének bemutatóján.

Eva's Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends (Éva konyhája: szeretettel főzni családnak és barátoknak) a címe Eva Longoria múlt héten megjelent szakácskönyvének. A Született feleségekből ismert színésznő régóta ismert szakácskönyv-gyűjtő, a sajátjába elmondása szerint főleg hagyományos családi recepteket tett, illetve a saját személyes kedvenceit.

"Ösztönösen szoktam főzni, ha valamibe akarok sót tenni, akkor teszek bele, ha nem, akkor meg nem. Úgyhogy kicsit furcsa is volt nekem ez az egész, hogy főnökösködjek a könyvben, meg arról írjak, hogy tegyél hozzá negyed kiló sajtot, hiszen szívem szerint azt is odaírtam, hogy: vagy, ha nem akarsz, akkor ne" - mondta. A színésznő szerint, ha valaki nem túl gyakorlott a konyhában, akkor a legjobban teszi, ha az időzítést gyakorolja be, mert azon lehet a legjobban elbukni. "Reggelinél az emberek általában a tojást készítik el először, ami hiba, mert az szokott elkészülni a leggyorsabban, és mire a reggeli többi részével megvagyunk, a tojás kihűl. Először a szalonnát és a pirítóst kell megcsinálni, hiszen azoknak nem árt, ha állnak egy kicsit." Longoria azt is elmondta, ha választania kellene kedvenc alapanyagot, akkor az a citrom lenne. "Imádom a citromot, mindenbe teszek - mondta nevetve - szószhoz, öntethez, húshoz halhoz - egyszerűen mindenhez jó, nálam mindig van otthon frissen egy csomó."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta