5 app, hogy jobb legyen a kedvünk

Nincs szükség mindig mindentmegoldó alkalmazásokra, néha elég, ha életünk valamelyik részét könnyebbé teszik ezek a programok.Tavaly ezeket a programokat kedvelték az okostelefon használók, a divatmániások is találhatnak maguknak megfelelő alkalmazásokat, de a folyamatosan fogyókúrázók vagy fitneszbolondok is örülhetnek, mert egyre több programot írnak nekik is.

Most az egyik kategóriába sem sorolható darabokat gyűjtöttük össze.

PubHunter angol nevével ellentétben magyar alkalmazás, mely nem meglepő módon abban segít, hogy megtaláljuk a legjobb kocsmákat a közelben. Az alkalmazás lényege, hogy egyrészt megmutatja a közelünkben lévő helyeket, másrészt egy csomó dologra lehet keresni vele. Wi-fi biztos, állatbarát kocsmák keres a közelben? Netán a csocsóasztal és a bringatároló a kritérium? A program biztos talál megoldást, jelenleg 1200 kocsma adatait lehet benne fellelni. A program előnye, hogy offline is lehet használni, ráadásul egy csomó kuponhoz lehet hozzájutni a használatával.

Vagy itt van például a hazai fejlesztésű Perfumance nevű program, mely mindössze annyit csinál, hogy megkeresi a legmegfelelőbb parfümöt a felhasználó számára. Az elején négy kérdésre kell felelni, aztán a használt illatokat meghatározni, és ez alapján segít választani a program. Ha kipróbált egy illatot, és tetszett, csak a listához kell adni, de azt is nyugodtan be lehet ikszelni, ami nem tetszett, így növelve a program pontosságát. Nyilván, aki sok citrusos illatot használ, annak hasonlót fog ajánlani a rendszer, a fás illatok kedvelőinek meg olyat. Meg lehet nézni, milyen sztárok használnak hasonló illatokat, mint mi, és az eredményeket a barátokkal is meg lehet osztani. A program sajnos csak iPhone-ra elérhető, de novembertől jön az androidos változat is.

Napi kreatív a csináld magad oldalakat gyűjti össze, RSS-szerűen. Ha valaki unja a Facebookos követést, vagy egyszerűen csak szívesen látná egy helyen az általa követett bloggereket és oldalakat, akkor egyszerűen töltse le. Nincs ebben semmi truváj, nem is tud többet, mint a népszerű RSS olvasók, de nem is ez a cél.

   000 175288861

Soha nem gondoltuk volna, de a Zsírozás nevű kártyajáték felhasználói teljesen odáig vannak a játék okostelefonos változatáért. A passziánsz helyett is játszható régi magyar játék jó időtöltés lehet hosszabb utazásokon, vagy amikor az ember csak lazulna egy kicsit.

Koin a pénzügyekben nyújt segítséget, a kockáspapíros háztartási napló helyett használható program, ahová csak feltöltjük a bevételeket és kiadásokat, és máris kiderül, mire megy el a legtöbb pénz, és esetleg min lehet spórolni. Megadhatunk állandó kiadásokat és időszakos költéseket, majd a végeredményt kördiagramban is láthatjuk. Tervezőknek és notórius túlköltőknek erősen ajánlott.

Wine in Hungary alkalmazás a magyar borok és pincészetek megismerésében nyújt segítséget. Lehet borászatra, régióra és fajtákra is keresni, de meg lehet tervezni vele egy túrát is, ami most szüret idején különösen hasznos.

Aki Akasztófázott gyerekkorában, az élvezni fogja ennek a mobilra és tabletekre kompontált verzióját. Különféle tartalmak közt lehet választani, a dinoszauruszoktól a divatmárkákig. Semmi extra, jó időtöltés, a több mint 250000 letöltő viszont elégedett vele, ráadásul van gyerek kategória is, így ők is el tudnak játszani vele.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek