Ezek Magyarország legjobb szállodái

Az utazok.hu 27 ezer embert kérdezett meg arról, melyik a kedvenc szálláshelye. Ebből készítettek egy kiadványt, Top100 hazai szállás címmel. A szavazók több kategóriában is jelölhettek, a személyes kedvenc mellett az interneten fellelhetőek, a családbarátok, a romantikusok, és a nyugdíjasok által kedveltek kategóriáiban lehetett szavazni, illetve külön kategóriaként kerültek be az OTP Szép kártyás helyek.

cc8241f9403c694a3e91f824d0236778
Hotel Karos Spa

Értékelési szempontok

Tisztaság

Biztonság

Elhelyezkedés

Személyzet

Visszamenne

Ár-érték arány

Az Év Szálláshelye a zalakarosi Hotel Karos Spa lett, ami talán annak fényében nem meglepő, hogy Magyarország 8. leglátogatottabb városában áll. A superior besorolású hotel 2012-ben az e-szallas.hu Legjobb Hotel címét is elnyerte, de arról, hogy mi alapján, sajnos nem találtunk információt.

A helyezéshez képest ráadásul még olcsónak is mondható hotelben 17900 forintnál kezdődik egy éjszaka, ehhez jön 415 Ft üdülőhelyi díj, és 800 Ft parkolódíj. Viszont napi 2 óra baba-, és 4 óra gyerekfelügyelet ingyenes. Az árban benne van a büféreggeli és vacsora is, meg persze a wellnessezés.

A kultikus Egerszalók nemcsak a gyógyfürdőjéről híres, hanem a Shiraz hotelről is, mely néhány év alatt lett igen kedvelt azok körében, akik vonzódnak a keleti hangulathoz. Ehhez hozzájárul, hogy hammam és arab fürdő is várja itt a vendégeket. Meglepő módon itt a napi üdülőhelyi díj csak 300 Ft, viszont a szobaárak magasabbak: hétvégén egy kétágyas szoba 34700 Ft, amiben a reggeli és a fürdőhasználat van benne.

Harmadik helyen a Hotel Kapitány Wellness végzett. A sümegi szálloda árait nem egyszerű megtalálni a weboldalon, de kiderítettük, a hétvégi csomagban fejenként 14900 forintért lehet megszállni. Ezért az árért büféreggeli és vacsora jár, a wellnessrészleg használata, délután egy csésze tea és sütemény, valamint megtekinthetünk egy történelmi lovasjátékot is. Itt az idegenforgalmi adó 430 Ft/fő/éj.

Családosoknak

A TOP20 családbarát szálláshely kategóriában a Kapitány hotel nyert, második helyre a Hotel Karos Spa került (mindkettőt ld.fenn), harmadik helyre pedig a Hunguest Hotel Damona került. A szálloda 2011-ben a legbarátságosabb szálloda díját is megkapta. Itt a kétágyas szoba 12500 forintba kerül egy éjszakára, ehhez jön a 415 Ft-os idegenforgalmi adó, és a 600 forintos parkolódíj.

1474
Hunguest Hotels

A wellness-szolgáltatások mellett büféreggeli és vacsora van az árban, illetve pilates órán lehet részt venni, plusz jár egy belépő fejenként a zalakarosi Gránit Fürdőbe.

Romantikára vágyóknak

A szerelmesek, vagy csak a kapcsolatukat feldobni akarók kedvenc helye az egerszalóki Shiraz hotel lett, erről is írtunk már fentebb. A második helyen a Puchner kastélyszálló végzett. A szintén négy csillagos hotelben egy éjszaka (a kastélyban) fejenként 20450 Ft-ba kerül a honlap tájékoztatása szerint. Az ár tartalmazza a fürdőbelépőt a francia mintára épült fürdőbe, a reggelit és a vacsorát. Viszont jön még hozzá 300 Ft idegenforgalmi adó, és 300 forint parkolódíj, illetve – ha a középkori élménybirtokot is kipróbálná –, akkor még 2000 forintot ki kell fizetni fejenként.

Nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok Egerbe szeretnek menni, legalábbis a kiadvány szerint. Itt van ugyanis a Hotel Eger & Park, ami az élen végzett. A nem túlszofisztikált honlap alapján egy éjszaka szobánként 32000 Ft. Ebben az árban a félpanziós ellátás és a wellnessrészleg használata van benne, és itt 450 forint fejenként az idegenforgalmi adó. Gyula is kedvelt lehet az idősebb korosztály számára, a Hunguest Hotel Erkelre ugyanis nagyon sokan szavaztak. A három- és négycsillagos szállodát 2011-ben újították fel, ráadásul fürdője is van a városnak. A legolcsóbb ár 13900 Ft/fő/éj, plusz a rejtélyesen változó összegű idegenforgalmi adó, ami itt csak 380 Ft. A félpanzió mellé limonádé jár, és belépő a Várfürdőbe meg a wellnessrészlegbe. A harmadik legkedveltebb a Hotel Karos Spa lett.

Azoknak, akik kapnak SZÉP kártyát

Kicsit mi is unjuk, de itt az első három helyen megint csak a Hotel Kapitány, a Shiraz és a Puchner szálló végzett.

Ha kíváncsi a legjobb hotelekre, vagy csak nincs ötlete, hová menjen nyaralni, nézze meg a Top100 hazai szállást!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek