#ÉLETEM

Összefutottam egy energiavámpírral

2009. szeptember 3., csütörtök 04:15

energia_vmpr_1Ismered az érzést? Együtt vagy valakivel. Beszél feltartóztathatatlanul, már szédülsz. Néhány perc után leszívja az energiáidat, megcsapol, majd jó vámpírként már ott sincs. Újabb áldozatot keres.


Szóval az az illető ül veled szemben, és beszél. De hogy! Nem ismeri a pontot. Csupán a vesszőt. Soha nem viszi le a hangsúlyt. Néha rád néz, elvárja, hogy együttérzően bólints. Néha ellenőrző kérdéseket tesz fel, hogy meggyőződjön róla, figyelsz-e. Ha ellentmondasz, felháborodik. Soha percnyi kételye nincs saját fontosságát illetően. Elvárja, hogy az egész világ az ő problémáival foglalkozzon. Legfőképpen pedig te, aki éppen jelen vagy. Szünet nélküli panaszkodik, okoskodik.

Gyakran jön, és sokáig marad. Ha társasággal érkezik, nem veszi észre, hogy már mindenki hazament. Nincs tekintettel a gyerekre, akit le kéne fektetni. Egyébként a saját gyerekére se. Ha végre elmegy, te ott maradsz, akár egy elhasználódott mosogatórongy. Fáradt vagy és elesett. S nem érted, mi történt.  Mert nem tudod, hogy egy energiavámpírral hozott össze a balsorsod.

 

Lelki paraziták – házastársak, anyák és lányaik

2004-ben megjelent egy könyv, mely magyarul is elolvasható. Dr. Bruce Goldberg írta, s az a címe: Energiavámpírok. Minden olyan személy – írja a szerző – energiavámpírnak minősül, aki folyamatosan megköveteli, hogy időt és figyelmet fordíts rá, különösen akkor, ha a vele töltött idő után kimerültnek érzed magad. Goldberg szerint ez a lelki parazitizmus leggyakrabban a házas- és szerelmespárok, illetve anya-lánya között alakul ki.

Az ilyen vámpírok rendszerint alacsony energiaszinttel rendelkeznek, végtelen tehetségük van kiválasztani a boldog, derűs, erős embereket, akikre ráakaszkodnak. Szerelmet ígérnek, barátságot színlelnek, s amikor behálózták őket, elkezdhetik életerejüket szívni. Legtöbbjük elnyomott, zárkózott, nehezen érvényesülő, sokat csalódott, szeretetéhségben szenvedő gyermekként nőtt fel. Segíteni nehéz nekik. A lélektan is jól ismeri az embertípust, amelyik a másikat lelki szemetesládaként, mintegy tárgyként használja. Úgy oldja saját feszültségeit, hogy rázúdítja magát másokra. Az energiavámpírok általában empatikus, kedves, segítőkész embereket találnak meg barátként, akik jól működnek hallgatóközönségként. Sőt az élet különböző játszmáit, pszichológiai drámáit épp az energiavámpírok generálják.

 

Hogyan védekezhetsz ellenük? Mondj nemet!

Idegölő embertársaink ellen az a legjobb ellenszer, ha határozottan és egyértelműen nemet mondunk. Ha panaszkodik, panaszkodj te is. Mielőtt szívességet kér, kérj tőle szívességet te! Ha okoskodik, válts témát. De a legjobb elkerülni őket. Ha ez nem megy, akkor kapcsold ki az agyad, amikor hozzád beszél. Csak testben légy jelen. Képzelj egy energiapajzsot magad köré, amely megvéd nemcsak a vámpíroktól, hanem más negatív hatásoktól is.

 

Hogyan ismerheted fel?

– ő akkor is fárasztó, ha hallgat, mert telepatikus úton is képes elszívni a gondolataidat;
– a beszélgetés műfaja nála: ő beszél, te hallgatsz;
– legtöbbször lelki vagy testi problémáit zúdítja rád;
– érzelmi zsarnok, könnyen megsértődik, rendkívül érzékeny;
– gyakran lép be az aurádba;
– fizikailag és lelkileg is kifáraszt.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.09.03 13:38:36edith_dorogy

    Ez szerintem pont nem a leghatásosabb módszer, hanem inkább magunkban kell rendet rakni és szeretettel fordulni mások felé és akkor nincs le és elszívás... Mellesleg bárki lehet energiavámpír, csak szituáció és a kapcsolat minőségének a kérdése. SZVSZ. :)

  • 2009.09.03 13:45:25tarajos

    akkor tud leszívni, ha magam is ítélkezéssel hallgatom őt magát, vagy bármely elhangzott ítélkezésére ráhangolódom. másképp nem.

  • 2009.09.07 07:49:40kaskar

    Olyan ember tud nekik ellenállni, aki abszolút egoista és csak magával foglalkozik, mások problémáival nem.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta