#ÉLETEM

Mérlegen a tudat

2009. május 25., hétfő 23:48

evribadigard_intro_ujAz a közös a csodakúrákban, hogy sokan esküsznek rájuk, sokan pedig életük legrosszabb heteit kötik ugyanahhoz. Nálunk nem csúsznak át a rostán. Evribádigárd a Díványon. Megvéd a felesleges szenvedéstől. Megvéd a gyanús módszerektől. Megvéd a kilóktól.

Itt a nyár, ajajaj, már megint fogynom kell. Biztos, hogy nem férek bele a tavalyi ruháimba. Na jó, majd nem veszek fel olyat, vagy lehet, hogy nem is megyek olyan helyre, vagy az is lehet, hogy nem is megyek ki a lakásból. Elegem van ebből, hogy állandóan ez van. Én egy pohár víztől is hízom. Nekem rossz az alkatom. Nekem ez nem megy, csak akkor tudok fogyni, ha beteg vagyok. Én csak úgy tudok fogyni, ha nem eszem egész nap…


Negatív mantrák és csodaszerek

Ismerős mondatok, negatív mantrák ezek, amelyeket azok mondogatnak, akiknek ha sikerül is a fogyás, százszoros munka árán érik el a kívánt eredményt. Aztán a lelki kimerültségtől összeroskadnak, és pár hét múlva ismét jelentkeznek a nem kívánt helyeken a nem kívánt dolgok… vagy egyáltalán nem is sikerül lefogyniuk.

Azután kipróbált vagy ismeretlen diétákat kezdünk el. Vannak hiteles szakemberek által összeállított diéták, igazoltan működő dolgok – kiszámítható eredményekkel. Vannak csodakapszulák, csodaitalok, csodaporok, csodadiéták. Millió módszer született már, mind egyedülálló, tökéletes, eredményes… és mind tud mutatni legalább egy híres embert és egy-két, korábban nagy túlsúllyal rendelkező nőt, férfit, akik lefogytak – éppen azzal, éppen úgy.

A közös e a kúrákban ez: sokan esküsznek egy diétára, sokan pedig életük legrosszabb, legeredménytelenebb heteit-hónapjait kötik ugyanahhoz a módszerhez…


Az elfelejtett lényeg

Belevágunk hát, és ha van időnk, rendszeresen edzőtermet látogatunk, kardiogépeken töltünk órákat, aerobikórákra járunk, munka előtt, után vagy amikor időnk engedi. Szaunázunk, koplalunk, még többet edzünk, még éhesebbek vagyunk, és közben rettenetesen utáljuk azokat, akik annyit esznek, amennyit, akarnak, és a csülkös pacaltól sem lesz rajtuk egy gramm felesleg sem. Aztán egyszer csak célt érünk. Vagy nem.

Van egy nagyon fontos dolog, amit elhanyagolunk, amiről – ha van is tudomásunk róla – állandóan megfeledkezünk: a tudatunk. A tudatunk és a lelkünk irányítja a testünket, és sokkal-sokkal erősebbek minden más „alkatrészünknél”.

 

evribadigard_fejlec
Több, mint testőr. Karatemester és életmód-tanácsadó. Megvéd a gyanús módszerektől. Megvéd a szenvedéstől és a kilóktól. Konkrét kérdésed van? Az alábbi linkre kattintva felteheted Tarjáni Gyulának.

Kérdések és válaszok

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta