#ÉLETEM

Divat a tízperces arcfiatalítás

2010. május 24., hétfő 16:22

Az orvos-kozmetológiai piac ebédidőben végezhető arcszobrász kezelései már nálunk is hódítanak.

botox_mA legnépszerűbb arcon végzett push-up eljárás a mezoterápiás kezelés, de feszesíthetünk idegbénító Botox-szal, elektromos arctrénerrel. Íme a legújabb módszerek.

Akár egy ilyen cetlit is otthagyhatunk íróasztalunkon: Arctrénerhez mentem, 10 perc múlva jövök. Egy elfoglalt kozmopolita nőnek sok egyéb mellett az idő is drága kincs, és ezt nem a szépségén akarja behozni. Vannak, akik ebédidőből 10 percet lecsípve, egész egyszerűen csak kiugranak az irodából, egy expressz arcfiatalításra. Erre találták ki a „lunch-time arcszobrász kezeléseket".

Ahogy arcizmaink tömege csökken, lógóvá, petyhüdtté válik az arckifejezés. Ennek oka, hogy idővel a bőrünk feszességéért felelős kollagén termelése fokozatosan csökken, az izmok elvesztik rugalmasságukat. Hiába krémezzük, arcunk a finom mimikai mozgások hatására apró ráncokkal válaszol.

Az orvos-kozmetológiai piac nyújtotta ambuláns, ebédidőben végezhető arcszobrász kezelések, már nálunk is hódítanak. Válogathatunk, mennyit vagyunk hajlandóak áldozni időnkből, pénzünkből vagy tűrőképességünkből.

Idegméreggel, tűvel, pisztollyal

Feszesíthetünk például idegbénító Botox-szal. Migrénes fájdalmakra, szem-tikkelésre, izzadásra és izomgörcsökre is alkalmazzák. A Botox-injekciót esztétikai beavatkozásként pedig, főleg homlokráncnál, szem-, orr- és szájkörnyéken használják. A tízperces művelet, néhány hónapra lebénítja a kezelendő, mimikai mozgásokért felelős arcidegeket, ily módon védi ki az újabb apró ráncok keletkezését. A kényszeres botox-függők egy idő után azonban nemcsak a finom mimikáiktól, de a legegyszerűbb arckifejezésektől is elbúcsúzhatnak; arcuk tökéletesen érzelemmentessé alakul át.

Bár nem az idegeket blokkolva, de arcunkon a már meglévő mélyebb barázdákat és halványabb ráncainkat, feltölthetjük akár felszívódó, akár tartós térfogatpótló anyagok segítségével. A tűvel befecskendezett folyékony implantátumok mintegy kitöltik a kritikus vonalakat, a ráncok szinte közvetlen a negyedórás kezelést követően kisimulnak, ám a megereszkedett bőrre nincsenek jelentősebb lifting-hatással.

A mégiscsak legnépszerűbb arcon végzett push-up eljárás, a mezoterápiás kezelés. Ennek során mikroinjekciós pisztollyal vitaminok, hyaluron és speciális feszesítő összetevők kombinációjából álló koktélt juttatnak az arc bőrébe, amely koncentráltságánál fogva folyamatosan biztosítja a fokozatos felszívódást, miközben feltölti a bőrt. Egy 2-5 ml-es egység gyors megoldást jelenthet a szemkörnyék apró ráncaink elsimítására és a marionette ráncok halványítására. Az alig félórás eljárást lokális vitaminpótlással, hajhullás kezelésére is használják

Gyúrj az arcodra!

Gravitáció ide, idő múlása oda, a titok mégiscsak az arc izmaiban rejlik. Azok rendszeres stimulálásával, tömegének állagát magunk is javíthatjuk. Tehetjük ezt egy speciálisan az arcizmokra ható elektrokozmetikai kezeléssel, de akár az egyszerűnek hangzó arctornával is.

Az arctorna még izomlázat is képes okozni, jelezve, hogy arcizmaink feléledtek, s fejlődésbe kezdtek. Arcunkban sokkal kisebb, de ugyanolyan harántcsíkolt izmok találhatók, mint testünkben, ezért hetente kétszer is elég edzeni. Mivel fehérjével nem pumpáljuk ezt a területet, így nem kell tartani „jelentős arcosodástól". A torna hatása épp annyi, amennyire szükség van. A megerősödött izomrostok kifeszítik a bőrfelszínt, felhúzzák a megereszkedett arcot, és halványítják a ráncokat. Ráadásul, mint minden mozgás, az arctorna is zsírégetéssel jár, melyet leginkább tokánk hálál meg folyamatos visszahúzódásával.

Elektromos arctréner

A másik izomstimuláló eljárást, gyógyászati szempontból is érdekesnek találtunk. Az utóbbi évek legújabb face lifting kezeléseit már az orvostudomány bevonásával fejlesztik ki. Ez történt a Take Ten kezelés kidolgozásában is, amely módszerével a mimikai izmok működés-zavarával küzdő embereket is megcélozta, amellett, hogy 10 perc alatt elvégezhető, fájdalommentes arcfiatalítást ígér.

Az arcidegbénult betegek többsége, állapotuk javulását szteroidoktól és magasnyomású oxigénterápiás kezeléstől várják. Sokuk arcizmait fizioterápiával, azokat elektromosan ingerelve, védik meg a sorvadástól.

Ezt az elvet használja ki az arctréner kezelés is. Az arcra felhelyezett, apró tappancsokban lévő speciális hullámformátummal kezeli az izmok mozgászavarát azáltal, hogy nem engedi elcsökevényesedni a mélyizmokat. Így nem csak a ráncok és vonások emelkedhetnek meg használatával, de beindul a vérkeringés is, amely külön jó hatással lehet a psoriasisos, a rozáceás, apró hajszáleres és aknés arcbőrre.

Az idő kerekét, még ha visszatekerni nem is tudjuk, de forgási sebességét csökkenthetjük. A percek alatti néhány éves megfiatalodás hitétől senkit nem akarunk megfosztani, de tény, hogy bármely módszert is választjuk, a következetes folytonosság és rendszeresség nélkül nem sokra megyünk vele.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.05.24 23:08:23Divanő

  Sziasztok !
  Ez már Magyarországon is elérhető!!!
  Nekem dr. Pataki Gergely plasztikai sebész kezelte az arcomat tavaly a fenti módokon (hialuronsavas ráncfeltöltés, arcfiatalítás, ajakkontúr kiemelés) és nagyon meg vagyok az eredménnyel elégedve. Fájdalommentes volt és már az első naptól nagyon látványos, a férjem szinte újból belémszeretett. Csak a legjobb svájci vagy német alapanyagokat szabad használni!A botox is csodát tud művelni..Az árak pedig elérhetőek!
  Csak ajánlani tudom mindenkinek !!!!!
  E. Laura

 • 2010.05.25 14:41:35Demeter222

  Az előttem szólóval ellentétben az a véleményem, hogy az árak csak egyeseknek elérhetőek. Ha ez a legnagyobb gondja, hogy hogyan rejtse el az öregségét, hát sajnálni tudom. Költse csak a pénzét, fiatal már úgysem lesz, legfeljebb nevetséges.
  Egyébként sem éri meg az árát a fiatalító kúra, ha utána a férjem csak "szinte" szeret belém újból.

 • 2010.05.25 14:41:58Demeter222

 • 2010.05.29 18:53:16s.farfalla

  :D:D:D
  egyetértek :)

 • 2010.06.02 23:33:12Evelyn

  Én is csak jót hallottam a cikkben leírt kezelésekről. Teljesen normális és elfogadott dolog a ráncfeltöltés ill. botox kezelés - nyugaton. Itthon még mindíg vannak szkeptikusok. Tényleg elérhetőek az árak. A háttérrel illik tisztában lenni: manapság teljesen elfogadott, hogy fiatalítani igyekszünk magunkon, ilyen végső soron a kozmetikus is. A hialuronsav a bőr természetes alkotóeleme, így ha azt visszapótoljuk, akkor természetes módon fiatalodunk. Nem a sebészi szike, hanem természetes "belső hidratálás" , legyen az ráncfeltöltés, ajakkiemelés. A botox a túlspannolt arcizmokat is az azokhoz tartozó ráncokat ernyeszti el szintén természetes módon.
  Ezek az eljárások veszélytelenek és nagyon hatékonyak.
  És ha történetesen ez által még egy kis "újat" is beleviszünk életünkbe ? Egy rúzsozást pl. nem azért csinálunk, hogy pl. jobban tettszünk férjünknek ??
  Evelyn

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta