18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

6 fura dolog, ami orgazmus körül történhet

Sok furcsa dolog megesik az emberekkel szex után, van aki repül, van aki tüsszög, és volt már olyan is, akinek a bal lábfeje volt az, ami egyszerűen nem bírt magával.

Valószínűleg a legkevésbé ellentmondásos kijelentések közé tartozik a megállapítás, hogy az orgazmus a nap végén, mindent összevetve, tulajdonképpen jó dolog. Más szóval kellemes. Sőt, sok esetben hasznos is. Vannak azonban olyan ritka, egyedi esetek is, mint például a csúcsra járatott lábfejű hölgy, vagy a mesevilágokat látogató nők esete, amik alapján úgy tűnik, viszonylag összetett jelenséggel állunk szemben. A Daily Mail összegyűjtött néhány furcsa orgazmus utáni állapotot, amelyek közül bizony nem mind irigylésre méltó.

Sírás

A posztkoitális diszfória -vagy Szent Ágoston szavaival élve a szex utáni szomorúság- könnyekkel, szomorúsággal, depresszióval és szorongással jár, és a stabil párkapcsolatoknak is gyakori velejárója lehet. Egy 222 ausztrál egyetemista nő által megválaszolt kérdőív alapján úgy tűnik nem túlzás a gyakori jelző: a nők 32.9%-a megtapasztalta már ennek a fajta hangulatzavarnak valamelyik tünetét.

A csillagkapu

Egy 2011-es török tanulmány 50 olyan nő élményeit rendszerezte, akik azt mondták, részük volt már valamilyen szokatlan, kiterjedt szexuális élményben (ezt nagyjából olyan szavakkal definiálják, mint a „tovább”, a „többször”, és az „intenzívebb”). A nők 76%-a mondta, hogy repült már szex után, a 75%-uk számolt be arról, hogy olyan érzésük volt, mintha kiléptek volna a testükből, és ami talán a leginkább irigylésre méltó, 24%-uk egy mesevilágba is belépett. Sajnos kevés részlet lelhető fel azzal kapcsolatban, hogy is néz ki ez pontosan. Ja, és a nők negyedének volt része valamikor szex utáni, intenzív dejá vu élményben.

shutterstock 108036353

Tüsszögés

Évszázadok óta ismert szex utáni elfoglaltság. Egy 1972-es eset például egy olyan férfiről is beszámol, aki a legenda szerint egy egész évtizeden át tüsszögött egy túl jól, vagy épp rosszul sikerült együttlét után. Mindez az autonóm idegrendszer egy rossz „kapcsolása” miatt akitválódhat, sokaknak elég a szexre gondolni, és máris nekiállnak tüsszögni.

Influenza

Az orgazmus utáni betegség szindróma férfiakat érint, és az influenzához hasonló tünetekkel jár, és akár egy hétig is eltarthat. Egy elmélet szerint azért következik be, mert a férfiak ondójával távozó bizonyos fehérjéket idegen behatolókként kezeli a szervezet, amiktől allergiás tüneteket okozó immunválasszal próbál megszabadulni.

„Orgazmolepszia”

Reflexszerű epilepsziás roham. Ez a ritkább, és kevésbé örömteli kielégülés utáni válaszreakciók egyike. 1960-ból származik az első feljegyzett eset, ez egy terhessége alatt rohamokkal küzdő nőről számol be, aki később minden orgazmusa után rohamot kapott. Azóta is előfordul néha a jelenség, amit a tudósok a narkolepsziához hasonló mechanizmusokhoz hasonlítanak.

Fájdalom

Van, akinek egyszerűen csak fáj. Nem közben, hanem utána. Egy 2009-es tanulmány három ilyen nő esetét említi. Egyikük esetében sem volt fizikai jele a fájdalomnak. Magyarázat úgy tűnik nincs.

A már említett lábfej

Egy 2013-as esettanulmány számolt be az 55 éves nő esetéről. A holland hölgy naponta akár hat alkalommal is elélvezett, a jelenség pedig mindig a bal lábában kezdődött. A nő nem sokkal a furcsa orgazmusok első felbukkanása előtt hosszabb időt töltött kórházban az elfertőződött bal lábával, amelyben roncsolódhattak az idegek a betegség során. A nőt végül egy gerinc mellé adott érzéstelenítő reakcióval sikerült meggyógyítani.

Szexuális fejfájás

Ez egy sokkal gyakoribb jelenség, van saját Wikipédia oldala is. Tehát valódi. Néha percekig, néha órákig tart, és sok esetben egyszerűen csak a nagy izgalmak eredménye, bár lehet fizikai oka is, hisz a szex testmozgás, így egy-egy nyaktájéki húzódás is kiválthatja. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek