#ÉLETEM

Mindenki ott segít, ahol tud a nagy hidegben

2017. január 12., csütörtök 16:23

Az elmúlt napokban többfelé láthattuk, hogyan igyekeznek segíteni a jóérzésű emberek az utcán élőket a szélsőségesen hideg időben. Több helyen kabátokat ajándékoznak a rászorulóknak, míg a Magnet Bank fiókjaikból bárki szabadon elviheti és eljuttathatja hajléktalanoknak adhatja az ingyenes, izolációs fóliából készült takarókat.

A segítség fontos, de ennek híre gyakran épp azokhoz nem jut el, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A JCDecaux Hungary ezért ingyen plakáthelyeket biztosít a hajléktalanokat segítő szervezeteknek és hatóságoknak, hogy a segítő szándékról az érintettek is értesüljenek. A cég a segitunk@jcdecaux.com e-mail címen várja a jelentkezéseket az egész ország területéről.

GettyImages-631378482
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Az átfagyott és éhes emberek előtt nyitva a kapu

Egy autó bérbeadással foglalkozó vállalkozás Facebook-oldalán tett közzé felhívást, miszerint nagyjából tíz embernek tudnak éjszakára (este 6-tól reggel 8-ig) fekvőhelyet biztosítani Budapesten a II. kerületi Rákóczi Ferenc út 145. szám alatt található irodájukban. „Ha ismertek olyat, aki/akik ebben a nagy hidegben fagyoskodik, akkor hívjatok, vagy írjatok, és elmegyünk értük (akár vidékre is), és ide hozzuk magunkhoz (természetesen, ha ők is így gondolják). Van egy kis lakókocsink is, amit be tudunk fűteni kisgyermekes szülő részére. Meleg tea, zsíros kenyér lesz, de ha sok az éhező száj, akkor improvizálunk” – írják.

Hogyan segíthetek?

Aki utcán fekvő hajléktalant lát, főleg takaró nélkül, azonnal értesítse a Menhely Alapítvány diszpécser-szolgálatát. Budapesten a +36 1 338 41 86 telefonszámon. Ha pedig úgy látja, hogy egészségügyi vészhelyzet van, akkor a 112-es segélykérő telefonszámot hívja!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta