Fővárosi randihelyek minden korosztálynak

Manapság egyre ritkábban lehet hallani arról, hogy valaki randevúra megy, az emberek kifogytak az ötletekből, sőt, odáig már el sem jutnak, hogy azon gondolkozzanak, milyen helyek is vannak a városban (vagy azon kívül), ahova egy elég menő randit lehetne szervezni. Mert ugye, minek is fektessen az ember energiát a másikba? Azonban, ha úgy gondolja, hogy ez így nem jó, és szívesen változtatna ezen, mutatunk pár tippet, ahol élmény lesz a másikra koncentrálni.

Nem kell feltétlenül elvonulni a világ elől az első pár randin – persze, ha erre van igény, nyilván semmi akadálya –, de az elején érdemesebb olyan helyre menni, ahol van élet, és persze, ugyanilyen jók az interaktív programok is. Így könnyebb feloldódni, kisebb az esélye a kínos pillanatoknak, és arra is nagyon jó, hogy a felek megnézzék, miképpen viselkedik a másik, ha kettesben látják őket. Ez utóbbiból egészen jól le lehet szűrni, hogy ki, mit szeretne a másiktól. Plusz, az interaktív programok után lesz miről beszélgetni, ha esetleg nem lenne más téma. Meg egyébként is, olyan unalmas ez az „üljünk be valahova beszélgetni” típusú randevú. Akivel az elején nem lehet szórakozni, az később sem lesz kapható semmire. Aztán persze, amikor már sínen van a dolog, fel lehet fedezni az ország azon pontjait is, ahol tényleg csak a természet veszi körül az embert – erre is adunk majd tippeket.

Igen, biztosan elavult ötletnek hangzanak az alább felsorolt helyek, viszont nem nagyon lehet mellélőni egyikkel sem. Ha önnek van jobb ötlete, küldje el nekünk levélben, és ezekből is készítünk egy összeállítást!

Fellini Római Kultúrbisztró

A Római-part egyébként is zseniális, a Fellini meg csak jobbá teszi. Nyáron kevés kellemesebb kikapcsolódás van, mint kiülni a Duna-partra és meginni egy jó hideg italt – főleg úgy, hogy közben még a zene is jó. Nos, erre tökéletes ez a hely, nem mellékesen az árak is rendben vannak. A legjobb biciklivel érkezni, mert így fröccsözni is lehet, ami azért sokat dob a feszült ismerkedésen. Biciklit lehet bérelni Óbudán, de persze Bubizhatnak is, de a budai oldalon a Csázár-Komjádi uszodánál van az utolsó lerakat – ezt jobb ha tudja. 

IMG 8543
Rostás Bianka / Velvet

Zugligeti Libegő

Ha Budapesten nőtt fel, biztosan legalább egyszer ült libegőn gyerekkorában. Az élmény hasonló lesz, és ha nem túl megerőltető, visszafele le is sétálhatnak. Nem rossz közösen felidézni a gyerekkori sztorikat, ez is jól oldja a hangulatot. Mondjuk, az elég kellemetlen, ha a levegőben jönnek rá, hogy nem tudnak miről beszélgetni, de így legalább hamar ki is derül, hogy fölösleges egymással tervezni. És, ha ez nem lenne elég nosztalgikus, még mindig ott van az Úttörővasút.

Budapest chairlift. Zugligeti (bottom) station building from the
Globetrotter19 / Wikimedia Commons

Úttörővasút (Gyermekvasút)

A Gyermekvasúton többféle, egymástól eltérő menetrendet alkalmaznak, ezért érdemes előre megnézni, hogy azon az útvonalon, ahol becsatlakozik, mikorra érkezik meg a vonat. A szerelvény Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy között közlekedik, összesen kilenc megállóhelye van, ahol fel-, illetve leszállhat. A nyitott kocsikban még a kánikulát is könnyebb elviselni, de azért mindenképpen vigyenek magukkal folyadékot, hátha útközben lesz kedvük kicsit bóklászni az erdőben. 

1123101 8ca211afbd235f147a818fe74aaf1e04 xl
Tevan Imre / Index

Horror Háza (Nightmare in Budapest)

Jártunk már itt korábban, és ha ezt a partnere bevállalja randihelyszínnek, biztosan a jövőben sem fognak unatkozni. Soha. Amellett, hogy többször frászt kaptunk, nagyon bírtuk a helyet, és simán ad okot is az összebújásra lélekerősítőként, de kéz a kézben is meg lehet tenni a távot anélkül, hogy tolakodó lenne a dolog. A tavalyi posztunkhoz képest most még menőbb lett a hely, ugyanis új, nagyobb helyszínre költöztek. Hamarosan erről is beszámolunk majd, hogy milyen lett. Ja, és élve temetésre is megyünk. Jól hangzik, nem?

Budavári labirintus

Kicsit könnyedebb program a Budavári labirintus, de azért még ne lélegezzen fel, ugyanis itt meg szellemekre és halott lelkekre kell vadászni. Amellett, hogy néha félelmetes, tanulni is lehet - például azt, hogy mi köze van Mátyás királynak Drakulához, illetve feltűnik még Luxemburgi Zsigmond és Mátyás király palotája, valamint a török hódoltság misztikus emlékei is. A barlangi kiállításon megtekinthetők fotográfusok és kalandos utazók különleges felvételei és beszámolói a világ legszebb barlangjairól, ha pedig marad idejük, még andaloghatnak is egyet a Várban. 

lab-slider-001
labirintus.eu
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek