Szobafitnesz: Így lesz remek teste teljesen ingyen, a szabadban

A jó időnek köszönhetően a Szobafitnesz Életmódváltó Program résztvevőit egy szabadtéri kondiparkban tudta megizzasztani Bánkuti Gabi személyi edző. Az életmódváltók kipróbálták a konditermekből ismert gépeket, amiken viszont nem megszokott gyakorlatokat végeztek.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzük is meg a videót, aztán lejjebb kicsit bővebben ezekről a parkokról!

Ahogy a videóból is kiderült, ezekben a parkokban nagyon változatos gyakorlatokat lehet elvégezni. Annak köszönhetően, hogy a gépeken kipróbálható gyakorlatoknak leginkább a képzelet szab határt, egészen komoly edzéseket lehet így előadni.

Ezek a szabadtéri, ingyenes, elég masszív, önsúlyos edzésre alkalmas gépekkel ellátott kondiparkok olyan 4-5 évvel ezelőtt lettek igazán népszerűek Magyarországon. Természetesen nem magyar találmányról van szó, de tény, hogy világszerte komoly felfutása van az ilyen parkoknak, amikből a világ szerencsésebb helyein már a 80-as években is akadtak, de mégis mostanra váltak csak valamiért nagyon népszerűvé. Hasonló történt a 60-as, 70-es években az USA-ban és Nyugat-Európában, amikor az úgynevezett erdei fitneszösvények voltak nagyon népszerűek.

Aztán az amerikai gettókból indult street workout népszerűségével a városi parkok népszerűsége is egyenesen arányosan nőtt, pedig alapvetően különböző dolgokról van szó. A street workout sportolói egy ketrecszerű fémépítményen adnak elő mindenféle nehéz, önsúlyos, leginkább extrém tornagyakorlatra hasonlító mutatványt. Az egyszeri tornázók pedig az ilyen ketrecek környékén elhelyezett szintén önsúlyos, de klasszikus fitneszgépeket szokták használni általában. A mára versenysporttá komolyodó street workoutban egyébként Magyarország egyáltalán nem ismeretlen, annak ellenére, hogy csak pár éve vannak itthon ilyen parkok. Szarka Ákos 2013-ban harmadik lett a rigai világbajnokságon.

Ha esetleg a Szobafitnesz életmódváltói vagy a látványos street workout miatt kedvet kapott egy kis szabadtéri, ingyenes sportoláshoz, akkor itt egy térkép a Magyarországon található szabadtéri kondiparkokról. Ha olyat lát rajta, ami a térkép készítése óta megszűnt, vagy tud olyanról, ami még nem szerepel a térképen, kérjük jelezze ezen az email címen: divany(kukac)mail.index.hu!

Most pedig következzen a mai edzésünk, ezután már biztosan lesz motivációja egy kis mozgásra!

Ha az edzésvideó után megjött a kedve a további mozgáshoz, akkor látogasson el a Dívány Indavideo profiljára, ott megtalálja a korábbi edzéseket is.

A korábbi epizódok és a négy résztvevő

01. Casting és bemutatkozás: Keményen medolgoztam ezért a testért - Kardio és comb edzés
02. Állapotfelmérés: Utálom a fekvőtámaszt - Hát és váll edzés
03. Közös edzés: Úgy fájt a seggem, a lépcsőn alig tudtam felmenni - Kar- és mellizom edzés
04. Kalóriák és reformételek: Fúj, ilyet itattatok velem? - Has edzés

Szilágyi Dalma (23 éves, 78 kg): Nővérként dolgozik Budapesten, a célja, hogy diplomás ápoló legyen, ezért a munka mellett egyetemre jár. Már túl van egy nagy, több mint 20 kilós fogyáson, de szeretne egyrészt még leadni jó néhány kilót, de ami még fontosabb, szeretne formásodni, vagyis izmokat növeszteni.

Ozsvárt Orsolya (29 éves, 85 kg): Az egészséges életmód és a fitnesz megszállottja, de úgy érzi, szakértő kezekben tudná igazán beindítani a fogyását. Nagyon jó kondiban van, kívülről fújja az összes létező gyakorlatot, plankingben nagyon erős, és jogászként dolgozik, vagyis bármiről lyukat tud beszélni a hasába.

Polgár Katalin (58 éves, 104 kg): A nyugdíjas éveire készül, mégpedig azzal, hogy az aktív pihenés éveire szeretne lefogyva, egészségesebben ráfordulni, hogy ne csak otthon pihegjen, hanem tényleg aktív, sokat utazó, sokmindent kipróbáló nyugdíjas lehessen belőle. Korábban sokat sportolt, de két lábtörés után rengeteg súly szaladt fel rá, ettől szeretne megszabadulni.

Illés Kálmán (38 éves, 136 kg): Erdésztechnikusból lett informatikus, aki ennek megfelelően szabadidejében saját kis kertjében nevelgeti a növényeit, valamint saját fejlesztésű stratégiai játékot ír. Ő is néhány baleset után szedett magára nagyjából 60 kilót, pedig korábban motorozott, kajakozott, aktív életet él. A célja, hogy újra elbírja a kajak, és vízre tudjon vele szállni.

Köszönjük támogatóinknak: Nestlé Fitness, Trec Nutrition, Sportfood, Fitness Factory, Alakinfo

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek