#ÉLETEM

Érdemes-e szakítania vagy sem? Ez most 5 perc alatt kiderül!

2016. április 27., szerda 11:26

A Huffington Post fedezte fel a filozófus és televíziós műsorvezető Alain de Botton videóját, ahol az Élet iskolája néven oszt meg mindenféle okosságot - most éppen a szakításról, illetve válásról.

Naponta emberek millióinak fordul meg a fejében, hogy talán ki kellene adni aktuális partnerük útját, ám a másik fél ezzel sokszor nincs tisztában. És senki nincs egyszerű helyzetben, hiszen manapság óriási nyomás nehezedik ránk, mert állandóan boldognak kell mutatni magunkat, és nehéz eldönteni, hogy melyek azok a problémák, amelyekből felesleges messzebb menő következtetéseket levonni, hiszen a legtöbb pár szembesül velük, és melyek azok, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy a kapcsolatnak annyi. Befolyásolnak minket egyébként a könyv- és filmélményeink, a barátaink kapcsolatai, hogy mennyit alszunk és még a randizós alaklamzások elterjedése is, de a lista nyilván nem teljes.

Régen bezzeg sokkal könnyebb volt dűlőre jutni az ilyen kérdésekben, hiszen rengeteg külső ok volt, ami a maradás javára billentette a mérleget, hiszen ""amit Isten összekötött, az ember szét nem választhatja", és ha egy házaspár mégis a válás mellett döntött, meg kellett küzdeniük a társadalom megvetésével, ráadásul a pszichológusok is azt hangsúlyozták, hogy a gyerekek komolyan megsínylik, ha a családi egység felbomlik. Ma már ezek nem nyomnak annyit a latban, és nincs mit tenni, a döntés súlya bizony a mi vállunkat nyomja. Az sem megoldás, ha "hallgatunk a szívünkre", ugyanis az érzelmek nem annyira stabil dolgok. 

Itt van néhány kérdés/tanács a videóból, ami azért segíthet:

  • Abban, hogy boldogtalannak érzi magát, mekkora szerepet játszik a partnere? Vagy ugyanígy érezne bárki iránt, ha hosszú távon kellene vele szoros kapcsolatban élni?
  • Ön mennyire felelős a kialakult helyzetért? Mert bizony lehet, hogy ön sem egy könnyű ember. 
  • A korábbi partnereinek milyen idegesítő tulajdonságaik voltak, amelyek a jelenleginek nincsenek? Mik azok a dolgok, amiken nem szoktak veszekedni? 
  • Próbálja meg amennyire lehet, kicsit objektíven szemlélni azokat, akikhez vacillálás közben vonzódni kezd. Ismerje meg őket jobban! Lehet, hogy ők sem annyira csodálatos és tökéletes lények mint amennyire gondolná. 
  • Üljön le beszélgetni a partnerével, de ne legyen vádaskodó, hanem nyugodtan mondja el, hogyan érzi magát, mitől szomorú.
  • Gondolkozzon el azon, hogyan hathat az idő a párok szexuális életére? Hogy mondjuk 22 hónap után vajon hány százalékuknál működik minden úgy mint a legelején?
  • Ha ezek után a lépések után is úgy érzi, nincs miért együtt maradni, akkor tegye meg az utolsó és legnehezebb lépést, és ezt mondja el a másik félnek is. 

Ha még több mindenre kíváncsi, nézze meg a videót is! 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta