#ÉLETEM

Apa, mi ez a madár? Ó, ez egy balkáni fakopáncs!

2016. április 20., szerda 11:55

Új alkalmazással jelentkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület, amelynek segítségével nemcsak könnyedén azonosíthat madarakat, de a lexikon menüjének segítségével különösebb ok nélkül is tanulhat róluk. Az App Store-ban és GooglePlayen is egyaránt elérhető alkalmazásban jelenleg a 157 leggyakoribb madárfaj kapott helyet.

Az appnak több funkciója van: a madárhatározó segítségével például könnyedén beazonosíthatja azt az állatot, amivel éppen összetalálkozott, a lexikonnal csak úgy olvashat random példányokról, a játékkal pedig elütheti az unalmas meetingeket. Az alkalmazásban 269 illusztráció (Kókay Szabolcs munkái) és 203 hang (ennek egy része Zsoldos Árpád felvételei) kapott helyet, április végétől pedig a bárki rögzíthet majd megfigyeléseket, aki jártas a madarak világában (és van internetkapcsolat a telefonján). 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta