Három tipp a tökéletes romantikus nyaraláshoz

Nyaralás kettesben? Az emlékezetes pillanatokért szálljanak meg panorámás hotelszobában, vagy különleges sátorban, és próbáljanak ki együtt valami újdonságot. Mutatjuk a legjobb praktikákat egy tökéletes romantikus nyaraláshoz.

Válasszon hotelszobát elképesztő kilátással!

Ha ébredés után a kéklő tengert, az Eiffel-tornyot, vagy a festményszerű, rusztikus olasz tájat látni, az  rengeteget dob egy nyaralás romantika-faktorán. És nem is kell a világ legdrágább szállodai szobáját lefoglalni ahhoz, hogy emlékezetes legyen a kilátás. Jópár évvel ezelőtt például sikerült egy nagyon olcsó, nagyon leszakadt hotelt kiválasztanunk a horvátországi Rab szigetén. A spártai körülményeket viszont tökéletesen ellensúlyozta a kikötőre nyíló panoráma. Ha visszagondolok, a szobát már fel sem tudom igazán idézni magamban, a sós levegő illatát, és a reggelente nyüzsgő tarka kikötő látványát viszont nem felejtem.

3
Hotelscombined

Ha az ágyból jachtok és halászhajók helyett inkább a világ leghíresebb látnivalóit, például a Colosseumot, az Eiffel-tornyot, vagy éppen a Big Bent szeretné látni, az sem probléma, csak legyen hozzá elég pénz a bankszámláján. Ha a Machu Picchu előtti kertbe feküdne ki, vagy a Niagara morajára ébredne, – esetleg szívesen álmodozna ezekről – ezt a cikket önnek írtuk. Ha pedig Olaszországba húz a szíve, jó ha tudja, hogy Toszkánában elképesztőbbnél elképesztőbb kilátással rendelkező szálláshelyeket találhat, minden pénztárcához.

Hotel helyett sátor

Unják a klasszikus hotelszobákat és ezen a mesés kilátás sem segít? Válasszanak valami egyedibbet! Kevésbé bevállalósak, foglaljanak olyan helyen szobát, ahol formabontó berendezés várja őket. Nem is gondolná, milyen különlegességeket tartogatnak a nagyvilág szállodái velencei buja romantikától a milánói plüss süteményekkel elhalmozott ágyakig. Még különlegesebb ágyra vágynak? Van olyan hely, ahol még akár koporsóban is alhat, aki erre gerjed.

Garden Village Bled - Slovenia5
Garden Village Bled - Slovenia

Ennyi nem elég? Válasszanak luxusbarlangot, lombházat, lakóhajót vagy éppen világítótornyot! Ha pedig egyszerre vágynak a természet közelségére, de egy sokcsillagos hotelszoba kényelmére, próbálják ki a hazánkban is egyre népszerűbb glamping műfaját. Ehhez az országhatárt sem kell elhagyni, a noszvaji Nomád Hotelben is van már ilyen.

Próbáljanak ki együtt valami újat!

Akármilyen apróság közös felfedezése még közelebb hoz egymáshoz. Sosem búvárkodtak még? Válasszanak olyan célpontot, ahol egy sima búvárszemüveggel és pipával sznorkelezni is lehet, így azonnal belevághatnak a közös nézelődésbe. Észbontó, amikor több száz hal úszik el közvetlenül mellettünk a szivárvány minden színében és a legnagyobb békében hagyják, hogy kövessük őket. Ilyen eufóriát kevés dolog képes okozni, mint ez a titkos vízalatti világ, ahol elképesztő csend uralkodik és gyakorlatilag megáll az idő.

9182591920 33b9f44e26 z
Margaret River / flickr

Például Egyiptomban, a Vörös-tenger partján, az el-gurdakai régióban Makadi Bayen találjuk a legkülönlegesebb korallokat. A Makadi Palace Hotel privát strandjáról kisétálva egy kis stégről lehet beugrani a tengerbe, ahol alámerülve egy valódi akváriumban találjuk magunkat. Ittjártunkkor minden nap órákig úsztunk a halakkal fel és alá, miközben egymást böködve mutogattuk egymásnak újdonsült pikkelyes haverjainkat, akiket még nagyobb élmény volt később a parton kihelyezett ismeretterjesztő táblákon is beazonosítani.

Minden évben ugyanoda mennek, és mindig utazási irodánál fizetnek be? Biztos szép lehet, ha ennyire ragaszkodnak hozzá, de a romantikának nem igazán kedvez a megszokás. Vegyék a bátorságot, és próbálják ki a magánszervezést. A közös tervezgetés már itthon is klassz élmény lesz, hát még, amikor az együtt kinézett helyeket élőben is megpillantják. Elsőre érdemes olyan célpontot választani, ahol gyalogosan is bejárható a belváros, így kisebb az esélye, hogy eltévedjenek. Ilyen lehet például a vonattal is könnyen elérhető Salzburg – általános tippjeinket itt, a különleges látnivalókat itt, az idén ötven éves Muzsika hangja helyszíneit pedig itt találja –, Graz vagy a fapadossal egy óra alatt megközelíthető Varsó is.

IMG 0296
mimi / Travelo

Vagy épp az a baj, hogy folyton városokba mennek, és már kiütést kap a betontól? Fedezzék fel a természet apró szépségeit együtt! Próbálják ki mekkora élmény elsőre gyalogosan leküzdeni akár öt-tíz kilométert is. A természetjárás önmagában is szép dolog, de még izgalmasabbá tehetjük, ha valamilyen célt is kitalálunk hozzá. Ilyen lehet például a madárles – és ehhez nem is feltétlen kell drága távcső. A Lillafüredi pisztrángtelep felé sétálva például nem messze tőlünk reppent fel egy fekete gólya – városi párok számára az ilyen pillanatok nagyon különlegesek tudnak lenni. Ha nem akarják a véletlenre bízni a madárlest, belföldön például a Tisza-tónál, Poroszlón garantáltan sok madarat láthatnak, de a Fertő-tó madárvilága is különleges. Külföldön pedig a legnagyobb élményt a Dublintól nem messze található Howth szigetén tanyázó madarak megfigyelése adta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra