#ÉLETEM

Ezt tegye, ha hőgutát kap az eb!

2015. június 12., péntek 11:03

Hőguta tünetei:

túlmelegedés, rosszullét, testi gyengeség, a 
nyálkahártyák halvány színe, felületes légzés, levegő után kapkodás, a lábak és a fülek ijesztő hidegsége, a tájékozódási képesség elvesztése, nyöszörgés, pupillatágulat hányás, akaratlan széklet és vizeletürítés

 Az Azúr kutyaiskola osztotta meg a figyelmeztetést, mit kell tenni, ha a kutya hőgutát kap, illetve,hogy hogyan előzze azt meg. Ha a hőguta tüneit tapasztalja egy kutyán azonnal vigye orvoshoz, aki célirányos sokkterápiát alkalmaz a fellépő folyadékvesztesgére -írák.

A kutyák - és a macskák -számára azért nehéz a meleg kezelése, mert nincsenek verejtékmirigyeik, mint nekünk, (jó a talpukon van, de az semmi) ezért csak a nyelvükön keresztül tudnak hőt leadni. Ezért is érdemes időnként lelocsolni a kutyákat, esetleg keresni egy kutyabarát strandot a közelben. Tehát, amíg az ebbel nem jut el az orvoshoz, hűtse le a testét vízzel, itassa, és rakja hideg helyre. És soha, de soha ne hagyja a napon álló kocsiban!

.....˝Mindenki számára alapszabály, hogy1. kedvencének biztosítsa a tiszta, friss, hideg ivóvizet,Így a nap bármely...

Posted by Azúr Kutyaiskola on Monday, June 8, 2015
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta