Jön a bor, amitől nem fog fájni a feje

Zanza!

Nem elég, hogy már a csokoládé is finomabb és egészségesebb, ha minden igaz, hamarosan nem kell attól sem tartania, hogy egy borozós este után milyen lesz a másnap. Készül ugyanis az a bor, amitől nem fog hasogatni a feje reggel. Szóval lassan nyugodtan vonzóra ihatja magát, bár mindig tartsa szem előtt, hogy mit tesz az alkohol a szervezettel

Az Illionois Egyetem kutatóinak fáradtságos munkájának köszönhető, hogy lassan úgy borozhat, hogy nem kell a másnapra gondolnia. Egy olyan, genetikailag módosított élesztőt dolgoztak ki, ami erősíti a bor pozitív élettani hatásait, míg csökkenti azokat a méreganyagokat, amik a másnapi reggeli fejfájást okozzák. A magyarázat szerint a sör, a bor vagy a kenyér is poliploid élesztőtörzsek segítségével készülnek, aminek genetikai módosítása eddig nagyon nehéz volt. Most viszont sikerült olyan eljárást kifejleszteni, amivel úgy tudják módosítani az élesztőt, hogy az eddiginél egészségesebb legyen a bor, és ne okozzon másnap fejfájást. 

shutterstock 183129029
Fotó: Shutterstock
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra