#ÉLETEM

Végre kiderült, hogyan kell felrakni a tartóra a vécépapírt

2015. március 21., szombat 08:32

Egy a házartásokban gyakran felbukkanó vita végére tett pontot Owen Williams író a napokban, amikor 8000 fős twitteres követőtáborával megosztott egy 124 évvel ezelőtt készült képet egy tekercs vécépapírról. És hogy mi az a gyakran előkerülő vitatéma? Hát, hogy hogyan is kell felhelyezni a vécépapírt a tartóra – a falhoz közelebb vagy attól távolabb kell-e lennie a legörgethető papírnak. Nos, az 1891-es szemléltető tervrajzból jól kivehető, hogy az eredeti elgondolás szerint a gurigának nem szabadna érintkeznie a fallal – írja a Daily Mail az ügyről, ami azért talán nem tartotta akkora kétségek között az emberiséget.

A találmányt egyébként egy New York-i üzletembernek, Seth Wheelernek köszönhetjük, aki az Albany Perforated Wrapping Sheet Company tulajdonosaként 1891. december 22-én jegyeztette be szabadalmát. A vállalkozó a helyes használatra az általa feltalált perforált papír segítségével mutat rá és azzal magyarázza, hogy az így felhelyezett gurigával mennyivel könnyebb letépni a papírt a tekercsről.

Bár konkrét említések és használati utasítások nincsenek a vécépapír elrendezésével kapcsolatban, azért az ábra elég egyértelműen megerősíti annak helyes használatát, ami így valóban sokkal higiénikusabbnak tűnik, mintha a fallal is érintkezne a toalettpapír. Különösen jóleső érzés ez például akkor, ha olyan helyen vendégeskedünk, ahol nem fogadott minket makulátlan rend az érkezünkkor. Ön eddig hogyan helyezte fel a tekercset a vécépapírtartóra? Szavazzon!

Így helyeztem el a vécépapírt

 • 1182
  A falhoz közel
 • 4470
  A faltól távol
 • 423
  Rapszodikusan
 • 833
  Nincs ilyen gurigatartóm
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta