#ÉLETEM

A férfiak kétharmada nem mos kezet vécézés után

2015. március 15., vasárnap 09:04

A közelmúltban az Initial 100 ezer embert kérdezett meg kézmosási szokásaikról – jelenleg ez a legnagyobb létszámú kutatás a témában. Az eredmények lesújtóak: míg a nőknek is csupán kétharmada mos kezet az illemhely elhagyása előtt, addig a férfiak közül csak tízből négyen. Ez azért is bosszantó, mert a mosatlan kezek által összetapogatott kilincseket azok is megfogják, akik amúgy becsülettel megmosták a sajátjukat – sajnos hiába.

Éppen ezért a cég megalkotta az Initial Hygiene Connect névre hallgató eszközt, amely állítólag 50%-kal több embert késztet kézmosásra. Hogyan? A kilincsbe épített szenzor érzékeli, hányan mentek be a mellékhelyiségbe, a kézmosó-automatában lévő pedig az, hogy hányan mostak kezet kis- vagy nagydolog után. Ezután egy kijelzőn százalékos formában láthatjuk azoknak az arányát, akik becsülettel megmosták a kezüket, mielőtt elhagyták a mosdót. A kezdeti tapasztalatok egyébként biztatóak: a 80-85%-os arány a szerkenytű beizzítása után két nap alatt 90-re nőtt. 

Ön mos kezet vécézés után?

 • 1875
  Nő vagyok és igen.
 • 83
  Nő vagyok és nem.
 • 2588
  Férfi vagyok és igen.
 • 424
  Férfi vagyok és nem.

A Daily Mail szerint a rendszert a napokban vezették be Hollandiában és nemsokára szerte Európában elérhető lesz. "Néhány ágazatban, például az élelmiszer-feldolgozásban, kritikus szerepe van a higiéniának. Éppen ezért reméljük, hogy a kezdeményezés valóban javulást hoz majd a tisztálkodási statisztikákban" – mondta Stewart Power, a Rentokil Initial marketingigazgatója. Egy kis érdekesség: gondolta volna, hogy az illemhely használata után a kezére ötmillió baktérium kerül négyzetcentiméterenként? Utána pedig ezzel a kézzel nyúl a telefonjához, az ételéhez és az arcához is.

A végére pedig egy fontos dolog: szavazzon az ön kézmosási szokásairól, hogy képet kapjunk arról, mennyire tiszták a Dívány-olvasók. Csak őszintén!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta