#ÉLETEM

Heló, én jöttem pisilni!

2014. október 5., vasárnap 10:58

Nem gondoltuk volna, hogy ténylegesen ekkora kereslet van a pisilős alkalmazásokra, de igencsak úgy tűnik, hogy a mozilátogatókra kifejlesztett RunPee ( Szaladjpisilni) néven futó applikáció után itt az újabb WC-re kifejlesztett őrület, a kaliforniai lakásközvetítő oldal, az Airbnb mintájára létrehozott Airpnp. A meglepő ötlet a New Orleansból származó Travis Laurendine és Max Gaudin fejéből pattant ki, a minden év februárjában megtartott világhírű karnevál, a Mardi Gras kapcsán.

Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Fotó: airpnp.co

A jelmezes-táncos karneválra ugyanis több százezer látogató érkezik a városba, akiknek az esemény alatt nem sok lehetőségük van arra, hogy könnyítsenek magukon. Így a fejlesztők szerint egy ilyen webes alkalmazás rengeteg ember napját megmentheti, nem csak a fesztivál alatt, hanem bármikor és bárhol világszerte – írja a Daily Mail az idei rendezvényen sikeresen tesztelt alkalmazásról, melyhez a felhasználók természetesen értékelést is írhattak a kipróbált mosdókkal kapcsolatban.

screenshot.png
Fotó: airpnp.co

A kezdetben csak egy jó viccnek szánt ötlet hamar bejárta a világsajtót, bemutatták többek között az MTV-n, a BBC-n,a CNBC-n, a FOX Newson valamint Kanada legnagyobb tévécsatornáján, a CTV-n is, aminek köszönhetően a fesztivál idejére több, mint 40 magánlakás, templom és vállalkozás ajánlotta fel WC-jét a mulató tömegnek. A mellékhelyiségekért pedig 1-20 dollár (241-4829 forint) közötti összeget kellett fizetni, mely utóbbi összeg már elég drága ugyan, de hát van az a helyzet, amikor akár ennyit is érne egy tiszta vécé. A segítőkész helyieknek és a nyitott látogatóknak köszönhetően pedig egy nap alatt több, mint 30 ezer ember csekkolt be az Airpnp térképén található mosdók egyikébe.

Kiadná mosdóját egy pisilésre?

  • 58
    Persze, miért ne!
  • 95
    Soha nem engedek be idegeneket
  • 73
    Attól függ, hogy mennyit fizet

A lenyűgöző statisztikán felbuzdulva a két jó humorú fejlesztő tovább dolgozott az oldalon, amin jelenleg több, mint 330 fürdőszoba található és amit több, mint 125 ezer egyedi látogató követ világszerte. Jó tudni, hogy az Antarktisz kivételével már akár Kanadában, Iránban, Tajvanon, Japánban és Oroszországban is becsengethetünk idegenekhez, ha a szükség megkívánja.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta