#ÉLETEM

Kick-box aerobik: ütve, rúgva a feszesebb testért

2014. június 24., kedd 14:35

Ezúttal a Gilda Max egyik trénere, Gárdus Bence kick-box aerobik órájára látogattam el. A tetőtéri, fényes terem kívülről nézve nem is látszott ekkorának, első körbenézésre úgy tippeltem, hogy legalább 50-60 ember volt benn és várta az óra kezdetét. Az edzés elmaradhatatlan bemelegítésekkel kezdődött. A rúgások és ütések technikáival eleinte csak külön-külön ismerkedtünk, a zenével szinkronban. A követhető, kezdeti koreográfiáktól egyből déjà vu érzésem támadt, néhol átfedéseket észleltem a capoeira aerobik órával.

Fotó: Lindmayer Zsolt
Fotó: Lindmayer Zsolt

Ami fontos

A kick-box aerobik aktív, pattogós óra, de senki sem fogja megkövezni azt, aki közben megáll vagy nem tudja végig követni a gyakorlatokat (volt, hogy én is megálltam). Ez az edzéstípus azonban a sok hasonlóság ellenére sem összekeverendő egy „rendes” kick-box órával. Mivel sokan és néhol szűkösen voltunk a teremben, a tréner nem tudott egyesével odamenni mindenkihez korrigálni az esetleges mozgásból adódó hibákat. A – minél magasabb – rúgások alkalmával pedig sajnos néha fájt a csípőm. Az ezzel kapcsolatos stabilizálási dolgokról már korábban beszélgettem egy edzővel.

A pontozás

Kínzó faktor: 8/10
Ennyire formál: 8/10
Edző: 10/10
Helyszín: 8/10
Ennyire fáj másnap mindened: 8/10
Férfi/nő arány: 5%-95%

Ha kíváncsi arra, pontosan hogyan is zajlott az óra, akkor kattintson ide, itt az egész beszámolót elolvashatja.

Hámori Barbara

A Move it, Blondie! sportblog főszerkesztőjének a mozgás csupán pár éve lett az élete szerves része. Olyannyira, hogy úgy döntött, hétről hétre újabb sportokat próbál ki, amelyekből szubjektív beszámolókat ír, ezzel rálátást adva az olvasóknak az óratípusokra és azok részleteire. Az általa készített sztárinterjúkból pedig kiderül, melyik híresség hogyan tartja formában magát és a sportedzők is mesélnek a saját óráik részleteiről. Hámori Barbara fő célja és mozgatórugója, hogy motiváljon mindenkit, aki még nem találta meg a saját sportját.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta