Korhatár

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

#ÉLETEM

Fittanyu ellenfele megtanulta elfogadni önmagát

2014. május 16., péntek 19:55

A túlsúlyosokat cikiző fittanyu, Maria Kang miatt óriási háború tört ki az interneten még tavaly ősszel. Nyilván többen tudnak majd azonosulni azzal az egykori testépítő nővel, aki úgy döntött, készít egy dokumentumfilmet arról, hogyan is tanulta meg elfogadni magát, miután a teste a gyerekvállalás miatt teljesen átalakult.

Taryn Brumfitt, háromgyermekes ausztrál édesanya saját bevallása szerint nem szívesen nézett tükörbe, gyűlölte azt, ahogy kinézett és legszívesebben elbujdokolt volna. Egy évvel ezelőtt még azt is fontolóra vette, hogy kés alá fekszik, és megcsináltatja a mellét és a hasát. Ekkor jött a nagy felismerés – írja a Huffington Post. "Hogyan tudnám megtanítani a lányomat arra, hogy fogadja el magát, ha én sem vagyok rá képes? Hogyan buzdíthatnám arra, hogy béküljön ki testének azon részeivel, amelyeket nem tetszenek neki, anélkül, hogy ellentmondásba keveredjek magammal?" – írta le oldalán a fontos pillanatot.

Időközben persze az is kiderült, hogy nincsen egyedül a problémájával. Összesen 100 nőt kért meg rá, hogy jellemezzék saját külsejüket egyetlen szóval, és – nem meglepő módon – a negatív kifejezések voltak többségben. "Komoly erőfeszítésembe került, hogy elfogadjam magam, de rájöttem, nincs jobb annál mint amikor megtanulod szeretni a testedet az összes puklival, hurkával, és amikor megmutatod a társadalomnak, hogy hova dughatják a szépségideáljaikat" – nyilatkozta a fotósként dolgozó Brumfitt.

Bizonyára az is komoly visszaigazolás volt számára, hogy amikor tavaly májusban feltöltött egy fotót arról, hogyan is nézett ki a szülés előtt és a szülés után, sorra kapta a like-okat. A kép sikere óta sok helyen beszélt és írt a Body Image Movement nevű projektjéről, és most elérkezettnek látta az időt arra, hogy dokumentumfilmet készítsen Embrace címmel. A filmben, már ha sikerült összegyűjteni hozzá a kellő mennyiségű pénzt, szó lesz a reklámfogásokról és -módszerekről, amelyek elhitetik a nőkkel, hogy csak akkor értékesek, ha fiatalok, szépek és soványak, és persze arról is, hogy a médiában hogyan jelennek meg a nők és így tovább.

A cikk megírásakor 43540 ausztrál dollárt sikerült összegyűjteni a 200 ezerből, de július másodikáig még sok idő van, ekkor jár le ugyanis a Kickstarteren a pénzgyűjtési akció. "A nőknek mindig azt mondták, hogy nem jók úgy, ahogy vannak, fogyniuk kell, küzdeniük kell az öregedés, a ráncok, a narancsbőr ellen" – nyilatkozta filmje kapcsán Brumfitt, aki szerint ideje lenne felhagyni a sok baromsággal, hiszen annyi izgalmas, értelmes dolog van még szerte a világon.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta