#ÉLETEM

Egyedül szállna meg, mégis olcsón? Álljon össze idegenekkel!

2014. április 24., csütörtök 19:31

Ha eddig azért nem nagyon utazgatott, mert szingli, ráadásul anyagiak szempontjából is behatároltak a lehetőségei, akkor az otthona elcserélésén vagy a couch surfingen kívül van még egy költségtakarékos lehetősége a kiruccanásra: az, ha egy vadidegennel megosztja szállodai szobáját, így a költségeit is. Ez elsőre talán furcsán hangzana, hisz ki vállalná be vaktában, milyen emberrel fogja összehozni a sors, de létezik megoldás, amivel már utazás előtt megismerkedhet szobatársával, így könnyen elkerülheti kellemetlen helyzeteket.

A fapados járatoknak hála, ma már rengeteg helyre el lehet jutni gyorsan és olcsón, így a nyaralási költségek legnagyobb részét a szállás ára teszi ki. Amennyiben az embernek van kivel közösködnie, úgy persze osztódik az összeg, ám sokan vannak olyan helyzetben, hogy nincs kivel menniük, így bármennyire is szeretnék látni Párizst, Athént, vagy a horvát tengerpartot, az egy főre túl drága szállásárak miatt nem jutnak el oda.

Erre a célra hozták létre májusban az amerikai tulajdonú Easynest nevű oldalt, mely a szingliknek is lehetővé teszi, hogy egyedül utazva is találjanak megfizethető szállást olyan hotelekben, amiket egyedül nem igazán engedhetnének meg maguknak. Az egész metódus pofonegyszerű: regisztrálni kell az oldalra, kiválasztani az úticélt és az időpontot, amikor utazna, majd várni, amíg valaki jelentkezik, hogy meginvitálja a már lefoglalt szobájába. Természetesen ez fordítva is működik, vagyis ön is kutakodhat szobatársak után, ha már szerzett helyet. (Persze, a rendszer nem a totális naivitásról szól, ilyenkor érdemes azért szerződést írniuk a feleknek, és az is kérdéses, mi van akkor, ha nincs jelentkező a szobára).

Természetesen a honlapon bejelölheti, hány csillagos hotelt és milyen árkategóriában keres, tehát ugyanúgy működik, mint egy szimpla szállásfoglaló oldal, csak itt mellette egy társat is kell választani. Aki bevállalós, annak tiszta haszon, hiszen nemcsak elutazhat álmai városába, de még 50 százalékot spórolhat is a szoba árán, ráadásul új ember(eke)t is megismerhet. Az sem zsákbamacska, hogy ki lesz partnere, mivel az internet és a webkamera segítségével könnyen felvehetik a kapcsolatot, és a közösségi oldalakon is utána tud nézni az illetőnek.

A rendszer nem hülyeség, egyelőre annyi hátránya van, hogy mivel még aránylag új, kevés a felhasználója, és sajnos épp emiatt még nincs saját fizetési rendszere sem, tehát csak becsekkolás után rendezhetik az anyagiakat a szobatársak. További bizonytalan pont (és ezért is javasoltuk a szerződéskötést), hogy magát a fizetést is egymás között intézik a felek, ebbe sem a hotel, sem pedig az Easynest nem szól bele, az ötlet viszont mindenképp érdekes – idővel majd kiderül, mennyire bevállalósak az utazni vágyó szinglik.

Ön bevállalna egy ilyen utazást?

  • 177
    Nem, semmiképp se mennék bele ilyenbe
  • 165
    Csakis akkor, ha előtte a lehető legjobban megismertem a másikat
  • 287
    Persze, még jól is elsülhet a dolog!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta