#ÉLETEM

Trükkök fagyás ellen a télen is bringázóknak

2013. december 17., kedd 13:04 |

Hiába hűlt le az idő, nem kell elraknia a bringát, mert ahogy a mondás is tartja, nincs hideg, csak rosszul felöltözött kerékpáros. Öt fokig még kellemesen teljesíthető a munkahelyre vezető út kabátban, sálban, sapkában és esetleg aláöltözetben, de ha biztosra akar menni, és nulla fok fölött (vagy esetleg alatt is) kerékpározna a városban, netán még túrázna is, érdemes megfogadnia a velo.hu tippeit. Azt már tudja, hogyan kell rétegesen felöltöznie és miket vegyen fel, most adunk még pár tippet, mivel javíthatja a megfelelő öltözék hatásfokát.

Fejvédelem:

Húzzon a bukósisak alá egy fejvédő, szélálló sapkát, ami a fület is védi. Ha esik az eső vagy a hó, akkor ennek a sildes változata a leghasznosabb, így ugyanis nem hullik a szemébe a bukósisakról lecsöpögő csapadék. 

Nyakvédelem:

Attól, hogy kint hideg van, a bringázónak még magasra szökik a pulzusa, és melege lesz, amin meg idővel muszáj segíteni, így hát a kabátja cipzárjához nyúl, hogy szellőztessen. Ha a kabát alatt csak egy nagy nyakkivágású aláöltözet van, könnyen megfázhat nyaknál. Az egyik legpraktikusabb sál az a fajta vékonyabb pamut sapka lehet, amelyiknek a tetejét egy csúszó gombbal tudja meghúzni. A csősapkaként is ismert kiegészítő remekül használható sálként is a bringázáshoz. 

A kéz védelme:

Húzzon egy vékony háztartási gumikesztyűt a bringázáshoz használt kesztyűje alá! Így, ha esik az eső vagy a hó, a keze nem fog átfagyni. Ha pedig egyszerűen csak hideg van, akkor a háztartási kesztyű alatt bedunsztolódik a keze, és így melegen marad. Inkább izzadjon egy kicsit, minthogy elfagyjon az ujja és ne tudja behúzni a fékeket. 

Láb , lábfej és lábujjak védelme:

Egy finom réteg melegítő krém vagy olaj barikádot képez a bőr és a külső tényezők között. A melegítő adalékanyagok serkentik a vérkeringést is. Csak annyira masszírozza be az olajat az izomba, hogy még lássa a csillogást a bőr felületén. Az igazán hideg napokra pedig egy különleges tipp: kenje be a lábfejét és a lábujjait is ezzel! A legjobb kamáslinál is többet ér majd ez a művelet és a lábujjai sem fognak lefagyni. Ha mínuszokban is teker, érdemes alsó aláöltözetet is hordania.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta