#ÉLETEM

Attól, hogy gyúrsz, még lehetsz nőies!

2012. május 16., szerda 22:16

A hétvégén rendezték meg a Papp László Budapest Sportarénában a Fitbalance Arénát, pontosabban – köszönhetően a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak – a Nemzeti Egészség és Fitness Fesztivált. Ennek az eseménynek a keretében tartották meg az IFBB Fitness és Testépítő Nemzetközi Kupát is. Annak próbáltunk utánajárni, hogy mivel jár az, ha valaki nőként igazán izmos testre vágyik, mit kell enniük, tenniük és viselniük, mi motiválja őket és mit gondolnak róluk a férfiak. Itt derült ki az is, hogy a fitneszmodellek nem szeretik, ha a gyúrós jelzőt használják velük kapcsolatban.

„Szebb formát ad, és mellette a nőiességemet is sikerült megőrizni azt hiszem” – nyilatkozta az egyik hölgy, aki elismerte, hogy nagyon sok mindent fel kell adni a cél érdekében a táplálkozáson kívül az élet számos más területén is. „Akár egy testépítő nő is lehet iszonyatosan nőies és kedves. Szerintem fitneszmodellként abszolút nem vagyunk félelmetesek” – válaszolt egy másik résztvevő, akit arról kérdeztünk, hogy félnek-e tőlük a férfiak.

Az abszolút nem reprezentatív felmérésünk szerint egyébként a pasiknak nem jönnek be a nagyon izmos nők. Bizony, még a testépítők között is vannak, akiknek nem tetszenek a túlzottan leszálkásított hölgyek. „A természetes, diéta nélküli formáikat sokkal jobban értékelem” – tette hozzá az interjúalanyunk.

A tavalyi IFBB Klasszikus Testépítő Világbajnokságon és Fitness Világkupa reklámarcával, Mile Szilviával készült Velvet-interjút itt olvashatják!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.05.16 23:09:58dukeekud

  Hat volt koztuk egy ket remiszto fazon. Gyanitom, hogy nemelyiknel ez a tulzasba vitt edzes, ilyen testkepzavaros kenyszerbetegseg lehet, mint a bulemia, vagy az anorexia.

 • 2012.05.16 23:40:06petre

  Aki ezt a videót végig tudja nézni hányinger nélkül, annak adnék 10gb free letöltést.
  Ja most nem a torrent oldalon vagyok?

 • 2012.05.16 23:53:19szellemkor

  Szépek, csinosak, kedvesek, akit taszítanak az buzi.
  A riport, meg az egész csodabogár megközelítés felvonultat minden újságírói és női magazin közhelyet amit a témában össze lehet hozni.
  Össze lehet kacsintani az olvasókkal hogy tejóég, és lehet hazamenni elégedetten és boldogan chipset zabálni a tévé előtt.
  Amúgy a rettentő folyadékmegvonásként idézett fél liter nem is olyan durva, magamból kiindulva reggel egy kávé, délben egy kávé, este egy sör, kb ugyanott vagyunk, de sajnos mégsem érzem hogy pergamenként tapadna a bőr reám... :-)

 • 2012.05.17 00:04:45szellemkor

  Egyetlen értelmes mondat volt a riportban, az is az egyik nő szájából: ha verseny utánvisszahidratálva elmenne meletted az utcán, fel se kapnád a fejed, "csak" egy csinos nőcit látnál. Ez az egész, egy versenyre kihegyezett izomra vetkőzés pilanatnyi, tűnékeny állapot ami mögött azért sok munka, rendszeresség és tudatosság van, még ha nem is annyi lemondás mint amit a riport sugal, de éppen attól tud különleges lenni hogy ennek ellenére meglepően kevesen képesek rá.

 • 2012.05.17 00:29:34A fidesz a betegek kiirtására készül

  Rémálmomban ne jöjjenek elő! Egyedül az a bögyös kis szöszi, aki valami izzasztószart reklámozott, az nézett ki nőnek. A többit inkább bikinibe öltöztetett terminátornak néztem.
  Különösen az a fekete hajú, ötven körüli nyanyát...

 • 2012.05.17 02:15:34Bambano

  ezektől még a bányarémek is megijednek.
  ami leginkább taszít bennük, az a jól látható túlfejlett fanatizmusuk.

 • 2012.05.17 05:53:12fittyerfutty

  "beveszel két "fet kapszulát és ég a zsír" meg "megiszol egy adagot tejjel és reggelre vizes a lepedő úgy ég a zsír" Na bazz... ez most vagy hülyére vette a csávót, vagy inkább ő a tök sötét... Gyanítom, hogy utóbbi...

 • 2012.05.17 06:40:02ColT

  Tényleg akad közte, amelyik egészen nőnek látszik, de az a ritkább.

 • 2012.05.17 06:57:07MissX

  2,15 percnél az a nő, te jóóóóóóó ég.

 • 2012.05.17 07:12:13victor vacendak

  Ja lehet nőies, de melle meg arca az egyiknek sem marad.

 • 2012.05.17 08:57:27Fenimore

  Van olyan testépítő nő, aki tényleg szép és bomba, mert megáll azon a határon, ami még nőies. Ők tényleg pengén néznek ki, példaképei lehetnek bárkinek, respekt, meg minden.
  A tapasztalat azt mutatja, hogy sokan ezen a szinten túlgyúrják magát, általában a versenyzők. Az sem súlyos amúgy, versenyidőszakon kívül, mikor nincs ez a pengeéles készültség, akkor semmi baj azzal sem. Tényleg hidratáció kérdése a dolog nagy része.
  Meg vannak azok, akik az életmód rabjává válnak, eltűnik a mellük, azt pótolják két műanyag golyóval, szanaszét szolizzák a bőrüket, mindenféle bizarr szépészet nyomai felfedezhetőek rajtuk, a rajzolt szemöldöktől a piercingekig, na az az, ami nem szép.
  Mint mindenben, itt is a mértékletesség a kulcs.

 • 2012.05.17 10:21:57Kynsi

  amatőr, gyenge, teljesen hozzá nem értő előítéletekkel teli ,"újságírói" megközelítés. A szőke "táplálékieges" csaj meg pontosan az a személy volt akinek szintén köze nem volt a témához a fogyasztókapszulájával együtt, ezek vonzzák egymást...
  Ezeknek a nőknek abszolút jó alakjuk van és teljesen normálisan néznek ki amikor éppen nem versenyeznek (meg nem a felkészülés utolsó fázisában vannak). Persze a tesztoszteronnal telenyomott 100 kilós debellák megint más kategória de itt olyan nem nagyon volt.

 • 2012.05.17 11:08:36Perverz Matyesz

  @Kynsi
  Nekem igazából az tűnt fel, hogy egy lányt sem tudott a "kameraman" megmutatni rendesen, úgy volt összevágva az egész, mintha valami videoklip lett volna.
  Ami viszont a vízmegvonást illeti, szerintem ritka gusztustalanok voltak a lányok (legalábbis a legtöbb) így ahogy láttuk őket, elhiszem, hogy amikor nincs verseny, akkor bombanők (is vannak köztük), de talán a versenyen is inkább úgy kéne indulni. Egy szakértő valószínűleg akkor is meg tudja ítélni az izomzatukat, arányosságukat, ... ha nincs pergamenszáraz bőr ráfeszülve a koponyára.
  Így levíztelenítve, vízhajtózva, ... inkább ijesztőek, mint nőiesek.
  A szénné szolizás, telibeolajozás / csillámozás szintén inkább taszít, mint vonz.

 • 2012.05.17 13:59:12Theodoro

  Edző bá' az nő?

 • 2012.05.17 21:52:15A Tyne folyó déli partja

  szerintem arcra kb. mindegyik csúnya volt, nem tudom, ez a testépítésnek köszönhető-e...speciel én irigylem az izmaikat. a vízmegvonást viszont nem bírnám, én egyszerűen állandóan szomjas vagyok.

 • 2012.05.21 13:55:54xming

  Szerintem nem kéne összekeverni a fitness modelleket az ismosabb nőkkel, a videoban összevissza vágták, direkt arra volt kihegyezve hogy az átlagos és elhízott emberek csámcsogva okoskodjanak hogy fúúújj izmos nő, közben a puhány testükkel csak a gép előtt bírnak ülni. Nekem sem tetszenek az olyan nők akik már koxolnak csak h minél izmosabbak legyenek, de nem kéne összekeverni a modellekkel akik max aznap leviztelenítve állnak fel és utána tényleg csak azt venni észre hogy kb. mindenki megfordul az utcán utánuk..ez a kategória lényege, hogy sportosak de nőiesek, nem dagadtak és nem is anorexiások, nem narancsbőrős lötyögős seggük van, amit kemény munkával érnek el, nem a dagadt nőknek szánt csoda módszerekkel amik szart sem érnek. Csak hát büdös a munka, a kitartás.
  A videoban látható idősebb izmos nő nem versenyzett, hanem edző... elég sikeres a szakmában.
  A lányok nem agyonszolizva vannak, hanem barnítókrémmel vannak lekenve !

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta