#ÉLETEM

Tartós körömlakkok tesztje: tíz szín, hét nap, három lépés távolság

2011. december 5., hétfő 10:48

Hogy mi számít tartósnak, az meglehetősen relatív, főleg ha a gyártó nem tünteti fel, hogy hány napig is kellene bírnia a lakkjának. Mi tíz terméknek adtunk egy hetet a bizonyításra, az eredmény: hét nap után már csak bizonyos lakkoknál érdemes három lépésnél közelebb menni az emberekhez.

Miután - nem túl nagy sikerrel – kipróbáltuk a gyorsan száradó körömlakkokat, úgy döntöttünk, hogy a magukat tartósként hirdető termékeknek is indítunk egy versenyt. Igaz, kicsit merész vállalkozás egy hétig úgy rohangálni, hogy az ember tíz körmén más-más színű lakk van. Akárcsak az előző tesztnél, most is több árkategóriából szereztük be a körömlakkokat. Nagyjából minden gyártónak van tartós terméke is, de van, aki csupán ennyit ír rá, és csak kevesen merik bevállalni, hogy azt is feltüntetik, hány napig is kellene kibírnia a lakknak. Ami az ígéreteket illeti, 10 napnál többet senki nem mert mondani, az egy hét pedig a minimum, így a mi küzdelmünk is egy hétig tartott. Nyilvánvalóan a módszer nem tökéletes, hiszen az igénybevétel sem a kezek, és főleg nem az ujjak szempontjából nem egyenletes.

A versenyzők dolgát nem könnyítettük meg, egyik sem kapott fedőlakkot, viszont az első réteg felkenése után kiderült, hogy több lakk (a thai, a NYC és a Miss Sporty) esetében szükség lesz még egy rétegre. Nyilván nem számítottunk arra, hogy gyorsan száradnak majd (igaz, az IsaDora terméke a tartósság mellett még ezt is hirdeti magáról), de teljesen tűrhető 10-15 perc alatt normalizálódott a helyzet.  Ha az ember körömlakktesztet végez, akkor óhatatlanul is jobban ügyel a kezeire, de egyébként sem volt tervbe véve krumplifelszedés a fagyos tajgán. Nagyobb mosogatásra is csak az utolsó napon került sor, akkor is csak szigorúan kesztyűben, a napi hörcsögalom- és macskatál tisztítást viszont enélkül kellett kibírniuk. A legnagyobb veszélyt így a cipzár, a táskában való turkálás és munka közbeni nassolás jelentette, jó, kétszer ki kellett bírniuk azt is, hogy ki kellett nyitnunk egy dobozos üdítőt.

Sajnos már az első napon megtörtént a baj, a Rimmel lakkjából egy aprócska darab lepattogzott. A kezdeti malőr ellenére azonban nagyon jól bírta a versenyt, a hiány nem pattogzott tovább, ez mindenképpen dicséretes. A második napon a Manhattan terméke is kezdte feladni a harcot, de kiderült, hogy ez csak pillanatnyi megingás volt, csak a hatodik napon romlott tovább a helyzet – igaz, ekkor már a többiek sem voltak a helyzet magaslatán. A harmadik napon a körmök peremén az összes lakk elkezdett kopni kisebb-nagyobb mértékben, és a helyzet természetesen napról napra rosszabb lett. De ezt tényleg csak az vehette észre, aki közvetlen közelről nézte meg az eredményt, és valljuk be, ez annyira nem életszerű, ha nem egy tesztről van szó. A hatodik napon a Manhattan és az ígéretek szerint hét napig tartó L'Oreal és Bourjois a lepattogzásnak egy komoly szintjére jutott, és az utóbbi kettőnél a gumikesztyűs mosogatás meg is adta a kegyelemdöfést.

Gyorsan meg is kérdeztük, hogy ugyan hány lépésről lehet észrevenni, hogy egyes versenyzők feladták a harcot: a matematikai pontosságú mérések alapján elmondható, a durván lepattogzott részek már három lépésről is látszottak, viszont a többi lakknál csak egy lépés után tűnt fel, hogy gond van. Mielőtt elővettük volna a körömlakklemosót, a hetedik napon elvégeztünk egy utolsó tesztet: egy fehér lapot kellett végigkarmolniuk a tesztelőknek, ugyanis tapasztalatból tudjuk, hogy a színes körömlakkok hevesebb érintkezéskor ugyanúgy otthagyják a nyomukat, mint karambolnál az autók. Nos, egyedül a Miss Sporty, a Manhattan és a L'Oreal csíkja látszott meg a lapon. A lakkokat egyébként viszonylag könnyű volt eltávolítani. A verseny győztesének az Astor termékét kiáltanánk ki, igaz, az általuk ígért tizedik napot nem vártuk meg, ennyire elszántak azért mi sem voltunk. Meg kell hagyni viszont, hogy a 350 forintos thai versenyző is nagyon jól teljesített, és nem, inkább nem szeretnénk tudni, hogy mi lehet benne.

Árak és ígéretek

Bal kéz:

Kisujj – Bourjois Anti-Choc No-Chips – 1650 Ft (Douglas) - 10 nap

Gyűrűsujj – thai versenyző – kb. 350 Ft

Középső ujj – IsaDora Wonder Nail – 2290 Ft (Douglas) - nagyon tartós

Mutatóujj – L'Oreal Resist & Shine Titanium – 2499 Ft (DM) - 7 nap

Hüvelykujj – Astor Lacque DeLuxe – 1399 Ft (DM) - 10 nap

Jobb kéz:

Kisujj – Miss Sporty – 599 Ft (DM) - 7 nap

Gyűrűsujj – Rimmel Lycra Pro - 1199 Ft (Rossmann) - 10 nap

Középső ujj – NYC Expert Last – 599 Ft (Rossmann) - 7 nap

Mutatóujj – Bourjois So Laque! Ultra – 1650 Ft (Douglas) - 7 nap

Hüvelykujj – Manhattan Lotus Effect – 999 Ft (DM) - tartós


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.05 11:34:10Rebelde

  "Meg kell hagyni viszont, hogy a 350 forintos thai versenyző is nagyon jól teljesített, és nem, inkább nem szeretnénk tudni, hogy mi lehet benne."

  jaj már, ugyanaz, mint a drágábbakban

 • 2011.12.05 12:11:00Nyuladék

  Szombat este kentem 2 rétegben Miss Sporty tartós lakkot a körmeimre, fedőlakkot is kaptak, de ennek ellenére már az aznapi vacsora készítése után feltűnt, hogy a körömvégeknél elkezdett lekopni a lakk. Nagy kár érte, mert amúgy gyönyörű mélybordó.

 • 2011.12.05 12:26:54zZz

  Csak tudnám, minek kell egyáltalán festeni a körmöt. Számomra a természetestől elütő bármilyen szín nem tetsző.

 • 2011.12.05 13:02:19mamasita

  ezért hordok én műkörmöt:havonta megcsinálják,gyönyörű,nm érzékeny,és nm kell vele foglalkozni 1általán :)

 • 2011.12.05 13:03:37mamasita

  ki lettem moderálva mert műkörmökről írtam???????????

 • 2011.12.05 13:04:23mamasita

  ja nem , bocs csak úgy látszott :)

 • 2011.12.05 14:30:13dayaxx

  Nem igazán jó teszt, mivel a lakk igénybevétele körmönként és kezenként erősen eltérő. Egyébként is függ a köröm hajlékonyságától, görbeségétől stb...

 • 2011.12.05 15:12:52ddevil

  .. hosszától és állapotától.

 • 2011.12.05 18:10:34penelope garcia

  Körömlakk, műköröm - egykutya. Természetellenes látvány, kellemetlen érzés, sőt, gyakran agresszív hatás. Nincs benne semmi nőies, semmi vonzó.

 • 2011.12.06 00:33:42CziNDerElLi

  penelope garcia,
  nekem egy evig volt mukormom ugy, hogy senkinek nem tunt fel, hogy mukormom van. Csak sajnos a csaj aki csinalta elment es akit talaltam az olyan batar kormoket rakot, hogy a fonokom meg is jegyezte, hogy na mi van mukarmaim vannak. Akkor mondtam neki, hogy kb 1 eve az van, csak sajnos ezt az uj csaj alaposan elcseszte. az en lemezesen levallo szettroedezo eredeti kormeimnel meg a full muanyag tipp is noiesebb.

  Bar azt meg mindig nem ertem, hogy aki nem lakkozza vagy nem tudja lakkozni a kormet az minek tesztel lakkot.

 • 2011.12.06 14:45:59venuswoman

  ez a teszt nagyon nem ad reális eredményt, nyilván mindenki észrevette már h a gyakrabban használt ujjainkon pl mutató jóval könnyebben kopik le a festék

 • 2011.12.07 16:03:31NBerg

  sajnos a miss sporty-van én is sz*rul jártam ellenben az árban egy kategóriába tartozó nyc okozott egy kellemes meglepetést.
  penelope kedves, ha veled ellentétben valakinek van igénye önmagára, még nem kell feltétlenül degradálni. nem vagyunk egyformák. egy szépen ízlésesen lakkozott köröm igenis szemet gyönyörködtető látvány, jelzi, hogy az illető foglalkozik magával.
  Egyébként szerintem a legpocsékabb lakk ,ami ez mellett még pofátlanul sokba is kerül az opi.

 • 2014.01.22 01:01:30KingofHell

  A Rimmel egy fos, hiába szépek a színei. Van egy vörösem meg egy feketém, de már én is a zseléset fontolgatom, mert ezek semmire se jók.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta