KEDVENCEK

Hetente egy nő hal meg, hagyod?

2009. november 28., szombat 11:31

A ma délutáni felvonuláson rájuk emlékezhetsz – minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz a párja, a családon belüli erőszak hetente legalább egy nő életét követeli.
16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen.

cikk-tipus-ajanlo

 

Ha Ön úgy gondolja hogy amit  a partnere önnel tesz, az nem is igazán erőszak, és van, akivel sokkal rosszabb dolgok történnek… Ha Ön úgy gondolja, hogy egy erőszakos apa is jobb a semminél… 

… hívjon fel minket, hogy elmondhassuk: szerintünk ez nem így van, és hogy mi a probléma ezzel a gondolattal. 

 

Ezekkel a figyelemfelkeltő mondatokkal kampányolnak a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen programsorozat szervezői, többek között a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak ellen Egyesület), az Amnesty International Magyarország és a Mona (Magyarországi Női Alapítvány). A 16 akciónap nevű programsorozatot 1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10. (az Emberi Jogok Nemzetközi Napja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek.

Céljuk, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a politikusokra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében. 

Ha te sem szeretnél szó nélkül elmenni emellett, ne adj’ Isten érintett vagy a kérdésben, vagy csak egyszerűen érdekel a téma, látogass el a programokra!

 

A nők elleni erőszak az ENSZ meghatározása szerint

"A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést okoz vagy okozhat nőknek, beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést és a szabadságtól való önkényes megfosztást, történjen az a közéletben vagy a magánszférában.

Beleértendő, de nem korlátozandó a testi, szexuális és lelki erőszakra, melyet az áldozat a családon belül szenved el, ide értve a bántalmazást, a lánygyermekkel való szexuális visszaélést, [...] a házasságon belüli nemi erőszakot [...]"

 

program-szervezo-try

A hétvége programja
 

November 28., szombat

15:00, Merlin Színház: megemlékezés az elmúlt 12 hónap alatt párkapcsolati erőszak miatt meghalt nőkről.

16:00, Merlin Színház: felvonulás, melynek végpontja a Liszt Ferenc tér. A felvonulás a párkapcsolati erőszak nyomán meghalt női áldozatoknak állít emléket, és a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet.


November 29., vasárnap

17:00, Merlin Színház - Kamaraterem (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4): könyvbemutató. A könyv: Dina McMillan: De hiszen azt mondja, hogy szeret! Egy a nem szokványos önsegítő könyv abban segít a nőknek, hogyan tudják elkerülni a bántalmazó kapcsolatot.

 

 

cikk-tipus-kulsolink

• Amnesty International Magyarország
• Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda - Esélyek Háza
• HRSI (Human RightS Initiative)
• Sorsunk és Jövőnk Alapítvány
• Mona- Magyarországi Női Alapítvány
• NANE– Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület
• PATENT Jogvédő Egyesület
• Regina Alapítvány
• Stop-Férfierőszak Projekt

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta