KEDVENCEK

A görénykompatibilis gazda

2009. október 7., szerda 16:00

gorenyNagy divat manapság vadászgörényt tartani, ám nem feltétlenül egyszerű - milyen is valójában egy görénykompatibilis gazda? Bölcs, türelmes és szeret takarítani.

cikk-tipus-altalanos

Összeszedtük az érveket görényügyben pro és kontra, hogy könnyebben eldönthesd, illenétek-e egymáshoz. Egy görénykompatibilis gazda:

Rendszeres életet él…

…mert a vadászgörények okos, könnyen alkalmazkodó állatok, hamar megszokják a rendszert, és rutinjukhoz ragaszkodnak is. Elvárják, hogy a gazda betartsa a szokott menetrendet – kiváltképp az etetési idő tekintetében. Ha hét közben 7-kor kelünk, akkor a görény hétvégén is ekkor fog ébredezni, és megpróbál majd játékra bírni az átmulatott éjszaka után…

Sok szabad idővel rendelkezik…

…mert a görények társas állatok, sok foglalkozásra van szükségük, ami nem merül ki abban, hogy kiengedjük őket a ketrecből, és hagyjuk szabadon rohangálni a lakásban. Környezetük könnyen megszokottá és unalmassá válik számukra, ezért érdemes időnként újabb és újabb játékokat bevetni. Különösen akkor, ha a görényt nem párban, hanem egyedül tartjuk. Ez a játék lehet kergetőzés, bújócskázás, labdázás – a lényeg az, hogy velünk játszhasson.

Szereti átrendezni a lakást…

…mert a görények nagyon ügyesek és találékonyak, és a biztosnak vélt lakásban is mindig találnak valamit, ami veszélyes rájuk vagy az adott tárgyra nézve.

Szeret takarítani…

…mert bizony lesz mit: rendben kell tartani a ketrecét, ki kell mosni az alvóhelyét, nem beszélve azokról a romokról, amelyek egy önfeledt játszadozás után maradnak a lakásban.

Türelmes és következetes…

…mert a vadászgörények nagyon önfejűek és makacsak tudnak lenni. Ha valamit a fejükbe vesznek, ami nekünk nem biztos, hogy tetszik, százszor is megpróbálkoznak vele – különösen kölyökkorban.

Meggondolt…

…mert a görények nagyon okosak, ha egyszer valamit megengedünk nekik, akkor azt örökre megjegyzik, és nehéz lesz nekik megtanítani, hogy máskor nem tehetik meg.

Bölcs…

…és nőstény állatot vesz, mert a hímek párzási időszakban nagyon zaklatottak, és jelölő váladékukkal mindent összekennek.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta