CSALÁD RÖVIDHÍR

Gyerekmentés négykerékhajtással

2010. január 27., szerda 11:53

Budapest és Miskolc után az észak-alföldi régióban is munkába állt a speciális felszereltségű, négykerékhajtású gyerekmentő-kocsi.

cikk-tious-rovid

 

gyermekmentoA csodajárgány egy Ford Ranger típusú terepjáró, amely a legmostohább út- és terepviszonyok ellenére is gyorsan kiérkezik a bajbajutott csöppséghez – most már Debrecen és Nyíregyháza környékén is.

Felszerelése megegyezik a budapesti rohamkocsiéval – a világszínvonalú eszközpark tartalmaz számítógép vezérlésű lélegeztető gépet, defibrillátort, EKG-monitor rendszert, infúziós pumpát, égési kötszert, speciális véna- és légút biztosító eszközöket, sőt még egy mobil inkubátor kapszulát is. A szolgálatot teljesítő gyermekorvosok többsége a debreceni gyermekklinika (az egység innen indul a hét minden napján, de egyelőre csak 8-tól 20 óráig) dolgozója, akik részállást vállaltak a gyermekmentőn.

A személyzet rendszeres gyakorlással és továbbképzésekkel készül az éles bevetésekre. A csapat riasztása általában más, hagyományos mentővel egyszerre történik. A gyermek-mentőorvosi egység különleges felszereltségének és szaktudásának köszönhetően a helyszínen el tudja kezdeni a beteg gyermek ellátását, de a kórházba szállítást a hagyományos mentőegység végzi. 

A magyarországi gyermekmentést tizenegy évvel ezelőtt, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat hozta létre. Budapesten és környékén évente több mint 3000 gyermekhez riasztják a mentőket – 1999 óta a budapesti Gyermekrohamkocsi húszezernél is többször vonult ki.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta