CSALÁD RÖVIDHÍR

50 igazolatlan óra után nem pénzben jár a családi pótlék

2010. július 5., hétfő 10:50

Az új, családok védelméről és támogatásáról szóló törvény értelmében, a gyermek 50 órányi igazolatlan hiányzása után, az adott település jegyzője védelembe veheti a diákot és elrendelheti, a családi pótléknak pénz helyett, természetbeni juttatását.

cikk-tious-rovid

Az állam az augusztus 30-án életbe lépő törvénnyel így akar üzenni, hogy az iskolakerülés és az indokolatlan hiányzás tűrhetetlen magatartást jelent és a családi pótlék tekintetében is következményeket von maga után.

A törvény két részre bontja a családi pótlékot: a nevelési ellátásra és az iskoláztatási támogatásra.

Ha a tanköteles korú gyermek az iskola kötelező tanórai foglalkozásairól 10 órát igazolatlanul mulaszt, akkor ezt az iskola igazgatójának jeleznie kell a gyermek lakó-, vagy tartózkodási helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjének, aki gyámhatóságként eljárva felhívja az iskoláztatási támogatás jogosultjának, vagyis legtöbbször a szülőnek a figyelmét, a várható következményekre.

Ötven igazolatlan óra hiányzása után- amennyiben a védelembe vétel még nem áll fenn - a jegyző elrendeli a gyermek védelembe vételét, és a teljes összegű iskoláztatási támogatás folyósítását felfüggeszti. A jegyző eseti gondnokot is kirendelhet, s ezzel egyidejűleg az iskoláztatási támogatás összegét az önkormányzat részére egy elkülönített családtámogatási folyószámlára utalja.

A ma elfogadott jogszabály rögzíti a családi pótlék fél éven át természetbeni formában történő nyújtásának lehetőségét. A családi pótlék ilyen formában történő nyújtása a feltételek fennállása esetén ismételten elrendelhető.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta