ANGYAL

Díszkertet kapott a Vakok Szövetsége

2010. június 16., szerda 13:14

A L'Occitane jótékonysági akciójának köszönhetően 35 új növénnyel gazdagodott a Vakok Szövetsége. A látogatók az Illatok kertjében ismerkedhetnek a díszkerttel, ahol a vakok és gyengénlátók tájékozódását Braille-írással készült feliratok is segítik.

illatok_kertjeGyöngyvirág, macskamenta, méhbalzsam, orgona, vadszőlő - néhány a kertben megtalálható növények közül; de olyan növényekkel is találkozhatunk, amelyek többek között a L'Occitane termékek fontos alapanyagát képezik, mint a levendula, a mandula, a citromfű vagy a bazsarózsa.

Az avatáson Barabás Éva műsorvezető, Kovács Ágnes sportoló, Novák Péter reneszánszember és Kovács András Péter humorista közösen ültettek el egy fát. A natúrkozmetikumokat forgalmazó kozmetikai cég számára a vakok és gyengénlátók patronálása különös figyelmet kap a cégen belül. Amellett, hogy Braille-írással felcímkézett termékeket kínálnak, 2001-ben az ORBIS nevű nemzetközi civil szervezettel építettek ki partneri viszonyt, amelynek keretében oktatással és megelőzéssel igyekeznek tenni a vakság ellen a világ legszegényebb országaiban.

illat

A L'Occitane 2009 decemberében indította el „Illatvarázslat a Vakok Szövetségéért" jótékonysági akcióját, amelynek keretében közismert emberek segédkeztek az egyik budapesti üzletben. Többek között Szabó Győző, Schell Judit és Csomor Csilla is a pult mögé állt egy rövid időre, hogy felhívja a figyelmet a jótékonysági akcióra.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta