Díszkertet kapott a Vakok Szövetsége

A L'Occitane jótékonysági akciójának köszönhetően 35 új növénnyel gazdagodott a Vakok Szövetsége. A látogatók az Illatok kertjében ismerkedhetnek a díszkerttel, ahol a vakok és gyengénlátók tájékozódását Braille-írással készült feliratok is segítik.

illatok_kertjeGyöngyvirág, macskamenta, méhbalzsam, orgona, vadszőlő - néhány a kertben megtalálható növények közül; de olyan növényekkel is találkozhatunk, amelyek többek között a L'Occitane termékek fontos alapanyagát képezik, mint a levendula, a mandula, a citromfű vagy a bazsarózsa.

Az avatáson Barabás Éva műsorvezető, Kovács Ágnes sportoló, Novák Péter reneszánszember és Kovács András Péter humorista közösen ültettek el egy fát. A natúrkozmetikumokat forgalmazó kozmetikai cég számára a vakok és gyengénlátók patronálása különös figyelmet kap a cégen belül. Amellett, hogy Braille-írással felcímkézett termékeket kínálnak, 2001-ben az ORBIS nevű nemzetközi civil szervezettel építettek ki partneri viszonyt, amelynek keretében oktatással és megelőzéssel igyekeznek tenni a vakság ellen a világ legszegényebb országaiban.

illat

A L'Occitane 2009 decemberében indította el „Illatvarázslat a Vakok Szövetségéért" jótékonysági akcióját, amelynek keretében közismert emberek segédkeztek az egyik budapesti üzletben. Többek között Szabó Győző, Schell Judit és Csomor Csilla is a pult mögé állt egy rövid időre, hogy felhívja a figyelmet a jótékonysági akcióra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra