ANGYAL

Magyarországról is lehet pályázni az ERSTE Alapítvány 2011-es Társadalmi Integrációs Díjára

2010. július 28., szerda 10:26

A Társadalmi Integrációs Díjat minden második évben hirdetik meg azzal a céllal, hogy támogassák a civil társadalom fejlődését Közép- és Délkelet-Európában. Míg 2007-ben mindössze 4 országban hirdették meg a díjat – Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Szlovéniában és Szerbiában –, 2009-ben pedig 8 országból pályázhattak az érdeklődők – a fentiek mellett Koszovóból, Makedóniából, Montenegróból és Romániából is –, addig 2011-ben újabb négy országgal, Magyarországgal, Csehországgal, Szlovákiával és Moldovával bővült a kör.

„A díj ötlete abból a felismerésből született, hogy meg kell teremteni a megfelelő ismertséget és elismertséget a régióban dolgozó azon csoportoknak és egyéneknek, akik olyan közösségeket hoznak létre, amelyek egyenlő lehetőséget biztosítanak mindenkinek, és az emberi szaktudást, erőforrásokat és kezdeményezőkészséget kiaknázva segítik a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációját. Minden évben nagy hatással vannak ránk a pályázók által benyújtott kreatív megoldások, sokat tanulunk kitartásukból és hatalmas lelkesedésükből, így nagy várakozással tekintünk a Magyarországról érkező ötletek elé”, mondta Dejan Petrovic, a Társadalmi Integrációs Díj felelőse. Az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díj 2011 pályázati időszaka 2010. szeptember 1-én kezdődik. Ezen az ERSTE Alapítvány - immáron harmadik alkalommal - olyan pályázatokat kíván népszerűsíteni és jutalmazni, amelyek a társadalmi egyenlőség elérését segítő változásokat célozzák meg. 2009-ben hatalmas érdeklődés övezte a kezdeményezést, nyolc országból összesen több mint 1300-an pályáztak. A legjobb 20 pályázatot összesen több mint 295 000 euróval jutalmazták.

Az első díjat (40 000 Euro) egy makedóniai pályázat nyerte el “Prevenciós kampány a gyermekkereskedelem ellen” címmel, amelyet a “Nők az Erőszak és az Illegális Emberkereskedelem Ellen – Nyitott Kapuk“ elnevezésű civil szervezet nyújtott be.

A második díjat (30 000 Euro) egy koszovói szervezet érdemelte ki, amely a családtagjaikat elvesztett nők megélhetését segíti, míg a harmadik díjjal járó 20 000 Eurót egy szerbiai pályázat – „Független és integrált életet a fejlődési rendellenességgel élő embereknek” – kapta. A pénzjutalom csak az egyik előnye ennek a díjnak. Ezen túl, minden, az előválogatáson átesett pályázat pozitív példaként felkerül az ERSTE Alapítvány Társadalmi integrációs hálózatának honlapjára: www.socialintegration.org/network. Továbbá részei lesznek az ACCESS nevű kezdeményezésnek is, amelynek célja, hogy a kiválasztott pályázók kapcsolatba kerüljenek a helyi vállalatokkal, akik megfelelő finanszírozási lehetőséget biztosíthatnak számukra, illetve a pályázatot övező médiafigyelemnek köszönhetően növelhetik ismertségüket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta