Így dobhatja össze az ország cukormentes tortáját!

Idén sem telhetett el az ünnep torta nélkül, ugyanis jól megmondták, hogy 2015-ben Magyarország cukormentes tortájaa barackos buboréktorta lett. A receptet is nyilvánosságra hozták, mi pedig megosztjuk. Ami fontos, hogy a recept profiknak készült, így " otthon nem garantált pontosan ugyanolyan eredmény, de az elkészült sütemény a recept minőségi összetevőinek köszönhetően biztosan finom lesz" - írják a cukrászok. 

Egy csepp figyelem alapítvány

Diós financier piskóta

Hozzávalók

170 g tojásfehérje
85 g xilit
80 g mandulaliszt
(teljes mandulaőrlemény)
60 g darált dió
30 g pörkölt-durvára tört dió
40 g mogyorósra pirított vaj

Elkészítése: a vajat mogyorósra pirítjuk, majd kihűtjük. A tojásfehérjét lassú fokozaton elkezdjük habbá verni. Fontos, hogy ne rögtön nagy sebességgel kezdjük a habot felverni! Amikor egyenletes légbuborékok keletkeznek, fokozatosan hozzáadjuk a xilitet és habbá verjük.

A diót, mandulalisztet, pörkölt durvára tört diót összekeverjük, majd a felvert habba melírozzuk, és egyneművé keverjük. Legvégén belekeverjük a mogyorósra pirított vajat. A tésztát egy 23 cm-es tortakarikába töltjük, tetejét egyenletesre kenjük. Sütés: 165 fokon 18 percig légkeveréses sütőben.

Sárgabarackos puhazseléréteg

Hozzávalók: 350 g 100%-os barackvelő, 60 g eritrit és 4 g Nh pektin (sima pektin is jó)

Elkészítése: A barackvelőt forráspontig melegítjük. Az eritritet összekeverjük az Nh pektinnel, majd a forrásban lévő gyümölcsvelőhöz adjuk, és folyamatos keverés közben felforraljuk. Átmixeljük. Azonnal formába töltjük. Egy 16,5 cm-es tortakarikát körbecsomagolunk, és a barack puhazselét beleöntjük. Kifagyasztjuk.

Tejszínes diókrém

Hozzávalók

150 g 33% zsírtartalmú tejszín
170 g 2,8% zsírtartalmú tej
6 db tojássárgája
20 g kukoricakeményítő
80 g eritrit
10 g finomra darált dió
1 db vaníliarúd
40 g pirított-tört dió
20 g rum 300 g
33%-os zsírtartalmú tejszínhab
6,6g porzselatin 5-szörös mennyiségű
vízzel hidratálva (40 g beáztatott zselatin)

Elkészítése: A tejszínt, tejet, eritritet, kikapart vaníliarudat felforraljuk, majd a keményítővel elkevert tojássárgájával hőkiegyenlítéssel besűrítjük. A kész krémalapot átmixeljük, hozzákeverjük még melegen a rumot, majd kihűtjük. (A krém hőmérséklete 78-80 °C ebben az állapotban) A porzselatint hidratáljuk 5-szörös mennyiségű hideg vízzel. A kihűlt krémet simára keverjük. Majd a finomra darált diót, tört-pörkölt diót is hozzákeverjük. Lazára vert tejszínhabbal lazítjuk. Végül a felolvasztott zselatint belekeverjük.

A díszítő zseléréteg és buborék elkészítéséhez kattintson. Mi meg elmondjuk, hogy ebből egy 16 szeletes torta lesz, amely cukrot még hírből sem látott, sőt annyira komolyan vették a vizsgálatot, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján a 11,8 g szénhidrátot és 278 kcal-t tartalmazó tortát a Wessling Hungary Kft., független élelmiszer-vizsgáló laboratórium végezte. A kémiai-fizikai vizsgálat eredménye igazolta, hogy a barackos buboréktorta nem tartalmaz hozzáadott cukrot. A tortát Vaslóczki Orsolya álmodta meg, a legautentikusabb tortát pedig a Horváth cukrászdában lehet megkóstolni, itt dolgozik ugyanis Vaslóczki. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek