Isteni sütemény négy hozzávalóból

Mivel nem vagyok igazi háziasszony, ezért olyan recepteket szeretek, melyek egyszerűek, nem kell órákig vízfürdőben melegíteni valamit, ráolvasni, forralni, hűteni, pihentetni ésatöbbi.

Nemrég a River Cottage ausztrál klónjában találtam egy igazán izgalmasnak kínéző darabot, amihez szerencsére nem kell egy csomó egzotikus fűszer vagy gyümölcs, és még cukrot sem tesznek bele. Azért senki ne élje bele magát, csöppet sem fogyókúrás édességről van szó.

Ráadásul sütni sem kell. Na ez maga a mennyország, és a 80 éves Mary Jane is meg tudta még csinálni, akkor senkinek nem jelent majd gondot.

2014-08-29 13.24.01
Dívány

A receptet kicsit átalakítottam, vaj helyett mascarpone került bele, és a kókuszreszeléket kihagytam belőle, de persze ha valaki szereti a kókuszt, tegyen bele egy bögrényit. Az elkészítése roppant egyszerű.

1. Törjük össze a kekszet. Erre a legjobb az aprító, de ha valakinek nincs, konyharuhába téve, és kalapáccsal összetörve is tökéletes.

2. A mascarponét és a sűritett tejet melegítsük fel. Akkor jó, ha a mascarpone eliminálódik a folyadékban.

3. Tegyünk bele érzés szerint citrom/lime héjat (nézze meg, milyet vesz a boltban, a nem viaszozott a jó megoldás), illetve egy kis levet.

4. Szórjuk bele a kekszet, hogy felszívja a folyadékot.

5. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és tegyük bele a tésztát. B variáció, a kinyitható tortaforma alkalmazása, ebben az esetben nincs szükség papírra.

6. Suvasszuk be a hűtőbe. 1-2 óra alatt kész is.

7. Tálaljuk egy kis limeforgáccsal megszórt mascapronéval.

20140829 164053
Dívány
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek