KARÁCSONY

Osztrák árakon ehetünk a Bazilikánál

2016. december 14., szerda 10:37

Nem szívbajosak a Bazilikánál a kereskedők, akik a magas bérleti díjakra hivatkoznak, amikor kiírják a táblára az első és második pillantásra egyaránt meghökkentő áraikat. Itt néztünk körül, hogy mit és mennyiért kínálnak, és mennyire várhatunk el minőséget a pénzünkért. Az eredmény vegyes, a végén inkább benyomtunk egy hamburger a szomszédos Meatologyban, amit Pataky Péter, az Ikon exséfje nyitott nemrég.

A Bazilika oldalán food truckok (leánykori nevén büféskocsik) állnak, velük szemben a bódésorban kínálják az ételeket, melyek közt igazán újdonságot nem fedeztünk fel. Aminek örülni lehet, hogy ha bírja a KIOSK-ot és a Bestiát, hogy mindkettő kitelepült, és mindkettő hozza az elvárt szintet. 

A Che Che nemburgert kínál, ami szerintük attól nem burger, hogy nem buciba kerül a hús, és az nem darált, és bár ezt már a McDonald's is abszolválta néhányszor, ők nem határolódtak el saját maguktól, és magyarázták ingerülten, hogy ők miért is nem azok, akik. Ehhez képest a Szegyházban kedves lányok kóstoltatták meg a szegyet, mielőtt beruháztunk rá, amit igen kedves gesztusnak tartottunk.  

A Zing Burger és a Paneer olyan amilyen, nem mennénk bele a gasztrovitákba, ők pontosan azt kínálják, amit mindig. Ettünk viszont sajtgolyókat Goog Foodnál, akik szemre teljesen jó golyókat és rudakat adnak, ezek közös jellemzője, hogy fagyasztottak és sajtból vannak. A hidegben jól is jön a meleg sajtgolyó, ám a hozzá adott áfonyalekvár mind minőségre, mind mennyiségre nevetséges. Egy mokkáspohár aljába került a lekvárnak nehezen nevezhető tétel, ami 8 golyóra vetítve nagyjából jelzésértékű történet. 930 forintért férjen már bele vagy a minőség vagy a mennyiség - abban reménykedni sem merünk, hogy esetleg mindkettő. 

A lángosok teljesen új dimenzióba kerültek, a pörköltes és a csirkemelles változat számunkra nem értelmezhetetlen, főleg 2000 forintért, de a sajtos-tejfölös is igen meredek 1000-ért. Tavaly óta egyébként nem sok minden változott, a forralt bor decije maradt 300 forint, azaz egy pohár 900 forintot kóstál. Ausztriában ez 2,60-3 euró, van tehát valami, amiben sikerült megelőznünk a szomszédokat. 

Amit viszont örömmel jelentünk, hogy csak LED-izzókat használnak a dekorhoz, és a korcsolyapálya sem fogyaszt energiát, hiszen műanyagból készült. A sajtóközlemény szerint a "ételeket pedig speciális lebomló csomagolóanyagokban lehet kézhez kapni, a papírpohártól a villáig minden környezettudatos". Ehhez képest szerintünk a műanyag pohár nem igazán az, bár tény, egyszer az is lebomlik. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta