KARÁCSONY

Megtaláltuk a legjobb társasjátékot szilveszterre

2016. december 3., szombat 12:40

Újabb játékkal bővült az Activity család, ezt azok imádják majd, akiknek a rajzolós feladványok a kedvencei a klasszikus verzióból, ugyanis az Irkafirka lényege, hogy csak rajzolni kell, van azonban benne egy igazán minimális nehezítés: a homlokára erősített táblára. Kipróbáltuk és közben rengeteget nevettünk és kiabáltunk. 

A klasszikus rajzolós, beszélős, mutogatós Activity-t baráti társaságokkal nagyon szerettem, aztán kijöttek az újabb változatok, mint például a Sport, amiben sporttal kapcsolatos kifejezések szerepeltek, vagy a Minden Lehetséges, amiben akár hangok is lehettek a feladvány részei, de ott a Club Edition is, amiben erotikus és szleng feladványok is szerepelnek és most itt az Irkafirka.

A homlokomra is írhatom, akkor sem tudja senki

Az Activity Irkafirkában rajzolni kell, ami nekem például egyébként sem megy, de itt még egy nehezítés belekerült a játékba: nem papírra, hanem a homlokára erősített táblára kell rajzolni. Vagyis nem látja mit rajzol, hogy rajzolja és hova rajzolja. A játékostársai arcát sem látja, de talán ez így a legjobb, ugyanis ember legyen a talpán, aki ilyen körülmények között értékelhetőt alkot és az is, aki kitalálja. Éppen ezért, aki itt eltalál egy feladványt, az akár két pontot is kaphat, egy körben pedig akár 8 pontot is bezsebelhet. 

Fa! Nem-nem, ház! Ember! Kutya? Akkor szék. Szarvas? Vagy elefánt? 

Nagyjából minden feladvány ugyanígy kezdődött, mikor összeültünk letesztelni a legújabb Activityt. Az Irkafirka rendkívül szórakoztató játék, hiszen már azon röhög az ember, hogyan néz ki a másik egy táblával a fején, miközben kétségbeesetten rajzolgat krikszkrakszokat, hátha a többiek kitalálják. Egy játékos húz egy kártyát, amin négy feladvány található és rajzol, a többiek pedig megpróbálják kitalálni, amíg le nem jár a homokóra. Helyes találatokként 2-2 korongot kap a rajzoló és a megfejtő is, ha lejár a homokóra, akkor megnézheti az alkotását a művész és eldöntheti, hogy azt folytatja, vagy újrakezdi. Ha ekkor fejtik meg a feladványt, akkor 1-1 korongot kapnak, majd mikor kivégezte a feladványkártyát, mindenki összesíti a korongjait. Egy kör addig tart, amíg minden játékos rajzolt. Hogy hány kört játszanak, az csak önökön múlik, mi 4-en bő fél óra alatt végeztünk egy körrel. 

Előtte tanulmányozzon gyerekrajzokat!

A mi kis csapatunk teljesítményéből kiderült, hogy előnyben vannak azok, akik tudnak gyermekrajzokat értelmezni, akik két vonalba is képesek belelátni a függőhidat, vagy egy fejpántos emberbe, hogy a megoldás az övcsat. Egyébként a legviccesebb része a játéknak, hogy amennyiben nem tudja átállítani az agyát, hogy mi hol lehet és merre nézhet - már pedig nem fogja tudni-, az nagyon szépen elviheti teljesen más irányba a többieket. Bár igaz, hogy rajzolóként az is könnyű megtapasztalni, hogy a csodálatosnak hitt lovasszobor skiccre, amit egy emelvényen áll, miközben több pálcikaember is nézi, milyen hamar vágják rá a többiek, hogy swingerszex. De persze az Irkafirka Club Edition még nem jött ki, úgyhogy gondoljon szimpla dolgokra, mint a bagoly, bár azért mi kifogtunk egy olyan kártyát is, amin a szájzár kifejezés is szerepel, amit még úgy sem egyszerű lerajzolni, ha az ember látja, mit alkot. 

A homokórát viszont felejtse el

Jobban jár ha a telefont használja, ugyanis mi csomagunkban található homokóra nem volt az igazi. Egyrészt nem lehet ugyebár megállítani, márpedig a korongok kiosztása értékes másodperceket vesz el, másrészt a fél perc az nálunk bőven másfél perc felett volt, ugyanis néha megállt, néha újraindult, néha lassított, néha gyorsított, egy dolog volt állandó: fél perc alatt sosem pergett le. 

Activity Irkafirka

Életkor: 8-99 évig

Játék ideje: 60 perc

Kategória: Családi társasjáték

Hányan játszhatják: 3-10 játékos

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta