EURÓPA

15 dal, amivel ráhangolódhat Izlandra!

2016. május 4., szerda 18:44

Izland népessége alig több mint 300 ezer fő, de emiatt nem szabad alábecsülni őket, elég csak megnézni, hogy a kultúra különböző területein mit tettek le az asztalra. Tudta például, hogy arányaiban itt a legmagasabb az egy főre eső saját publikációk száma, legyen szó akár könyvekről, akár cikkekről?

Ennek fényében az sem meglepő, hogy zenében is hasonlóan termékenyek, több híres és ismert zenészt adott a világnak az ország. Igen, Björköt és a Sigur Róst mindenki azonnal rávágja, de bármilyen kicsi a sziget, a választék ennél jóval nagyobb. Az ő dalaikból, szerzeményeikből állítottunk össze most egy listát, és igen, természetesen azért helyet kapott rajta Björk és a Sigur Rós is. 

Az iceland.is cikke szerint a XIX. században még nem igazán lehetett sejteni, hogy Izland felkerül a világ nagy zenei térképére, ugyanis Európától elszigetelve a kultúrának ez az ága nem igazán fejlődött. Tulajdonképpen "zenei középkorban" éltek még az 1800-as években is, a következő évszázadban azonban gyorsan behozták a lemaradást, és az olyan zenekaroknak köszönhetően mint például a Sugarcubes (igen, ennek a bandának tagja volt Björk is) máshol is felfigyeltek rájuk. A többi pedig már poptörténelem,hallgassa csak!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta