KARÁCSONY

Így varázsolhat fényt műhóval és sóval

2015. december 9., szerda 16:27

Szükséges kellékek

Műhó vagy keserűsó

Dekupázsragasztó

Mécses/Pohár

Pinteresten- hol máshol? - jött szembe a műhóval való dekorálás ötlete. Mivel úgyis beszerzőtúrán voltam, lecsaptam egy nagy zacskó műhóra (1200 Ft-ba került), hogy kipróbáljam, tényleg olyan baromi egyszerű-e dekorálni vele, vagy én leszek az, akin hetek múlva az internet röhögni fog. 

A jó hír, hogy a közröhejt megúsztam, mert tényleg pillanatok alatt kész van, elrontani lehetetlen, az egyetlen nehézség pedig legfeljebb abból adódhat, hogy ha a havat vissza akarja lapátolni a zacskójába. A feladat tényleg döbbenetesen egyszerű, akár gyerekkel is nekiláthat.

1. Egy nagy újságpapírra vagy tálba szórja bele a műhavat.

2. A poharat vagy mécsest, vagy akár egy befőttesüveget kenjen be dekupázsragasztóval, majd hempergesse meg benne.

3. Ahol kevéssé tapadt rá, ott szórja rá kézzel a havat, kicsit rá is nyomkodhatja, hogy egyenletesen takarja be. 

4. Ugyanezt a procedúrát kell végigcsinálnia, ha keserűsóval akar dekorálni, ami szintén szép végeredményt ad. Keserűsót a patikákban kaphat.

5. A maradék havat sem kell kidobnia: fogjon néhány befőttesüveget, ragasszon bele olvadt viasszal egy gyertyát, szórja körbe a hóval, és máris kész a hangulatos mécses.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta