KARÁCSONY

Érje be gyémánt helyett strasszal, és máris tett a Földért!

2015. december 4., péntek 17:50

A kristályok és a csiszolt, csillogó felületek a legtöbbeknek bejönnek, és nem csak a szarkáknak.Ezt lovagolja meg mind a mai napig a Swarovski cég is, mely csiszolt üveg ékszer kollekciójával és egyre szélesedő termékskálájával tényleg jó biznisszé tudta tenni a strasszt. 2014-ben fel is kértek egy tervezőt, Jeanne Gang-ot, hogy hozza össze a márkát a jéggel egy igazán látványos kiállítás keretében - írja a Fubiz.net. . 

A művésznek nem volt nehéz dolga, hiszen a tiszta kristályok látszólag nem is állnak olyan messze a jégtől. A Design Miami kiállításra készült munka szerencsére nemcsak az öncélú reklámról szólt: a tervező nem véletlenül helyezte a gleccserek fagyott környezetébe a csiszolt ékszereket, hanem ezzel szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy milyen mértékben tűntek el az utóbbi években a Föld felszínéről ezek a képződmények a globális felmelegedés hatására. 

SWA #8 0073
Fotó: studiogang.net

Nem véletlen az sem, hogy a tervező a Swarovski kristályokat vette alapul a munkájához. Ezek a csiszolt kristályok ugyanis sokkal fenntarthatóbb módon készülnek, mint a bányászott társaik. A gyémánt kitermelés erősen környezetromboló, mint a táj pusztulása, mind pedig a munka során a levegőbe jutó anyagok miatt. Bár a Swarovski termékei nem a természet ritkaságai, de mivel készítésük kevésbé környezetszennyező, így a gleccserek megóvásában is szerepet játszhatnak - ahogy ön is, ha a lányok legjobb barátja helyett beéri egy strasszos gyűrűvel.

Kép: studiogang.com
Kép: studiogang.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta