Érje be gyémánt helyett strasszal, és máris tett a Földért!

A kristályok és a csiszolt, csillogó felületek a legtöbbeknek bejönnek, és nem csak a szarkáknak.Ezt lovagolja meg mind a mai napig a Swarovski cég is, mely csiszolt üveg ékszer kollekciójával és egyre szélesedő termékskálájával tényleg jó biznisszé tudta tenni a strasszt. 2014-ben fel is kértek egy tervezőt, Jeanne Gang-ot, hogy hozza össze a márkát a jéggel egy igazán látványos kiállítás keretében - írja a Fubiz.net. . 

Kép: studiogang.com
Kép: studiogang.com

A művésznek nem volt nehéz dolga, hiszen a tiszta kristályok látszólag nem is állnak olyan messze a jégtől. A Design Miami kiállításra készült munka szerencsére nemcsak az öncélú reklámról szólt: a tervező nem véletlenül helyezte a gleccserek fagyott környezetébe a csiszolt ékszereket, hanem ezzel szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy milyen mértékben tűntek el az utóbbi években a Föld felszínéről ezek a képződmények a globális felmelegedés hatására. 

SWA #8 0073
studiogang.net

Nem véletlen az sem, hogy a tervező a Swarovski kristályokat vette alapul a munkájához. Ezek a csiszolt kristályok ugyanis sokkal fenntarthatóbb módon készülnek, mint a bányászott társaik. A gyémánt kitermelés erősen környezetromboló, mint a táj pusztulása, mind pedig a munka során a levegőbe jutó anyagok miatt. Bár a Swarovski termékei nem a természet ritkaságai, de mivel készítésük kevésbé környezetszennyező, így a gleccserek megóvásában is szerepet játszhatnak - ahogy ön is, ha a lányok legjobb barátja helyett beéri egy strasszos gyűrűvel.

Kép: studiogang.com
Kép: studiogang.com
Oszd meg másokkal is!
Mustra