TÉL

Tiltott helyekre kalauzolnak el a nemzeti parkok idén télen

2014. január 24., péntek 10:29

Ha sem a síelés, sem a korcsolyázás nem szimpatikus, esetleg unja ezeket a téli sportokat, akkor sem kell a négy fal között ücsörögnie. Inkább nézze meg, milyen programokat kínálnak a nemzeti parkjaink a hidegebb hónapokra, és elő a túrabakanccsal! Részletekért kattintson a továbbra vagy görgessen lejjebb!

A Téli túrák nemzeti parkjainkban programsorozat részeként a nemzeti parkok több mint húsz ajánlattal várják a lelkes túrázókat a január 25. és február 8. közötti hétvégéken. Ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is eljuthatnak a programok résztvevői, ahova más időszakban – az élővilág nyugalmának megőrzése érdekében – nem lenne lehetőségük – olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium hivatalos sajtóközleményében. 

Naplemente Tar kővel kiv
Fotó: Dr. Kiss Gábor

A február 1-jére és 8-ára szervezett szársomlyói Kikerics túrán kivételes élményben lehet részük a természetbarátoknak. Az esemény fő érdekessége, hogy hazánkban egyedül itt él a fokozottan védett magyar kikerics. A terület csak engedéllyel látogatható, így a túra kivételes lehetőséget nyújt a látogatóknak arra, hogy megismerkedhessenek a vidék értékes növény- és állatvilágával.

A Tél a Tisza-tavon nevet viselő programon a Tisza-tó tiszafüredi oldalán, a Tiszavirág ártéri sétaúton haladhatnak a túrázók, régi morotvákat, kubikgödröket, télen is hangulatos ártéri erdőket, legelőket érintve. A kiinduló- és végpontot jelentő Szabics Kikötőben forró teával, forralt borral és pogácsával várják a résztvevőket.

A tatai vadlúdlesre látogatók a lenyugvó nap fényében hazatérő madarakban gyönyörködhetnek, míg a szalafői túrát választók azt is megtudhatják, hogyan készül a tökmagolaj. Az Aggteleki-karszton és a Tőserdőn pedig erdei állatok életjelei után nyomozhatnak a programok résztvevői.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen lehetőségek közül választhat még, kattintson ide!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta