KARÁCSONY

Menő díszek és dekorációk karácsonyra

2014. december 23., kedd 18:38

A csomagolópapírokhoz hasonlóan jól láthatóan a karácsonyfadíszek és a dekorációk is letisztultabbak és modernebbek lettek az előző szezonokhoz képest. Hasonlóképpen látja az idei trendeket a designmilk.com csapata is, akik összeállítottak egy listát arról, hogy milyen darabokat érdemes beszereznünk, ha valami szokatlannal vagy egyedivel dobnánk fel az ünnepi puccba vágott lakásunkat. Íme néhány példa!

Karácsonyfadíszek

A színszabványok területén igazi szaktekintélynek tartott Pantone minden év decemberében kihirdeti a következő év vezető színét, ami jövőre a barnásvöröses Marsala lesz. A Pantone által meghatározott trendi színek előtt tiszteleg az olasz Seletti is, akik egy gömbkollekciót készítettek divatmániásoknak. A gömbök darabjáért 8,50 dollárt, azaz kb. 2100 forintot kérnek a márkaboltban. A klasszikus formában gondolkodott idén a Grandin Road is, csakhogy ők a matt, fekete szín mellett döntöttek, és a gömböket táblafestékkel kenték le, így akár a gyerekek rajzolhatnak is rá krétával. Egyel szerethetőbbek a Treetopia karácsonyi kötött pulcsit idéző gömbjei, amiknek darabjáért 28 dollárt, azaz kb. 7000 forintot kell otthagynunk az üzletekben.

Idén nemcsak a hagyományos formák menők, hanem a geometriai alakzatok is, ilyen formában látott fantáziát többek között John Lewis is, aki 3D hatást keltő karácsonyfadíszekkel rukkolt elő a szezonban. A Dowse Design lézervágott kollekciója 6015 forintba kerül, míg Reiko Kaneko három stílusban készített porcelán díszeiért csupán 2716 forintot kérnek. Kanekót a formák elkészítésénél egyébként a hópelyhekről készített fotók inspirálták.

Modern hatást keltenek a hagyományos finn díszekre emlékeztető geometriai formák is, melyeket műanyag szívószálból illesztett össze az Etsy.com oldalán áruló AMradio – ő kb. 19 000 forintot kér kollekcióiért. Hasonlóképpen szerettük a klasszikus dán karácsonyfák hangulatát idéző, papírból készült jégkristályokat, amiket idén a Livingly dobott piacra, de a népszerű forma már az ötvenes évek óta divatban van a skandináv területen.

Asztali és fali dekorációk

Üvegkupolába zárta rézből készült erdei fáit a Dwell Studio, ahol egy hatdarabos szettért 27.250 forintot kérnek. Hasonló formában gondolkodott az Avvento is, akinek tervezői egy mini erdőt idéző kerámia gyertyatartót dobtak piacra átlagosan 7410 forintért. Erin Loechner és férje a már unalmassá vált, kandalló fölé akasztható zoknit gondolták újra és elkészítették annak rétegelt lemezből készült mását: ha ön szívesen barkácsolna hasonlót, akkor ide kattintva megnézheti a pontról pontra haladó útmutatót.

Egyszerre kelt modern és retro hatást a Ferm Living pszichedelikus mintájú fenyő szőnyege, mely praktikus is, hiszen összegyűjti a lehullott faleveleket. A fekete-fehér árnyalatban kapható kiegészítőért 10.045 forintot kérnek a márkánál. A hagyományostól eltérő formákkal, anyagokkal és színekkel való kísérletezésre buzdít többek között a CB2 is, akik megmutatják, hogyan kell üveggömbökből fali díszt készíteni, a Home Depottól pedig megtudhatja, hogyan néz ki egy ünnepi ajtódísz a 21.század első felében. Nézze meg a galériában az idei trendeket!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta