KARÁCSONY

Unja a karácsonyi vásárokat? Íme hat külföldi, fura helyeken

2014. november 29., szombat 11:04

Hol máshol lehetne megtartani egy karácsonyi vásárt, mint nagy és impozáns tereken, kastélykertekben, múzeumok mellett, illetve olyan placcokon, amiknek a közelében legalább egy, szépen kivilágított, történelmi jelentőségű épület van? Hát, van még pár lehetőség. A Trivago.hu szálláskereső oldal gyűjtötte össze a legszokatlanabb európai karácsonyi vásárok helyszíneit Európában, olyanokat, mint például a vidámpark vagy a vasútállomás.

Vidámpark – Liseberg, Svédország

A svédországi Göteborg vidámparkja november-decemberi időszakban 5 millió izzóval, 700 karácsonyfával és 80 faházzal várja a látogatókat. A hagyományos vásáron kívül Lisebergben ellátogathat a régimódi karácsonyi kerületbe, ahol szekerek hajtanak a macskaköves utcákon és kórusok énekelnek az utcasarkon. A vidámpark egy másik részén pedig a középkori környezetben nézhetik meg, hogyan készült egykor a királyi udvar az ünnepekre.  

Nyitva: November 14-től december 30-ig

Barlang – Velvet Caves, Hollandia

A hollandiai Valkenburg barlangrendszere szokatlan helyszín a karácsonyi készülődéshez, mégis ideális választás, ha egy rendhagyó vásárba menne. A Gemeentegrot (nevének jelentése „önkormányzati barlang”) ad otthont az egyik legnagyobb és legősibb földalatti karácsonyi piacnak Európában. A látogatókat a karácsonyfákon, fényeken és finomságokon kívül falfestmények, szobrok és hangulatos zene várja.

Nyitva: November 14-től december 23-ig

Híd alatt – Hochschearzwald, Németország 

Németország híres karácsonyi vásárairól, de egy különösen kiemelkedik közülük különleges helyszínével. Nem más ez, mint a Fekete-erdőben, Freiburg közelében található Hochschwarzwald karácsonyi vásár. A vadregényes helyszínen, a mítoszokról és legendákról is híres völgy a négy adventi hétvégére ünnepi vásárnak ad otthont. A grandiózus híd alá több mint 40 kereskedő költözik, akik helyi kézműves termékekkel, egyedi ajándékokkal és különleges finomságokkal kínálják a vendégeket.

Nyitva: November 29-től december 21-ig minden hétvégén

hochschwarzwald.de.12877 news-2013-11-hochschwarzwald-gmbh-Weihn
Fotó: hochschwarzwald.de

Tavon – Millstatti-tó, Ausztria

Az osztrák Millstatt város taván elhelyezett tutaj, az úgynevezett Tűzsziget az ünnepek alatt fényárban úszó adventi vásárrá változik. Fenyőfákkal körülvéve élvezheti a főtt kolbászt, ízletes házi kenyeret, sült gesztenyét és egyéb falusi specialitásokat. Több helyen tábortűz melegíti a vásárra látogatókat, ami mellett forralt bort ihat vagy a tájban gyönyörködhet.

Nyitva: November 19-től december 30-ig

Kastélyban – Château d'Estoublon, Franciaország

A Fontvieille-ban fekvő kastély elegáns helyszínéül szolgál egy különleges karácsonyi vásárnak. A kastélyhoz vezető út is díszvilágítást kap az ünnepek közeledtével. A falakon belül karácsonyi díszek, kihagyhatatlan francia borok, luxuscikkek várják az idelátogatót.

Nyitva: November 15-től december 27-ig

Pályaudvar – Zürich, Svájc

Ha itthon a Keleti Pályaudvaron karácsonyi vásárt tartanának, az valószínűleg nem a meghittségről és a szeretetről szólna. Ezzel szemben a svájci Zürich központi állomásán vásározhat, sőt a pályaudvar Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárává változik. A vonatok mellett ilyenkor 150 díszes házikó, rengeteg ajándékötlet és egy csillogó, Swarovski kristályokkal teli hatalmas karácsonyfa várja a vendégeket.

Nyitva: November 20-tól december 24-ig

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta