Öt adventi naptár, nem csak gyerekeknek

A hagyományos adventi naptárak lényege, hogy december elsejétől szentestéig minden napra jusson egy kocka csoki, aztán meg jöjjön a nagy ajándék. Ezzel szemben a modern adventi naptárak már nem korlátozódnak csokoládéra, sőt, olyan is akad, amihez jelzálogot kellene felvennie a lakására, ha be szeretne szerezni belőle egyet. Ha mégsem és zsebből ki tudja fizetni, nagyon irigyeljük.

A négy és fél milliós naptár

London legpatinásabb üzletéből, a Harrodsból tudja beszerezni azt az adventi naptárat, ami 12 ezer fontba, azaz több mint 4,6 millió forintba kerül. Ha azt hinné, ezért minden napra legalább egy aranykarkötőt kap, akkor rossz hírünk van: a napi ajándékok csupán karácsonyfadíszek. A Wedgewood adventi naptár egyébként 32 kilós, és ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat, akkor valójában nem más, mint egy ház alakú karácsonyfadísz-tartóról. Mindegyik dísz egyedileg számozott, de siessen, mert összesen csak három darab naptárat gyártottak, aztán ki tudja, mekkora lesz rá a kereslet.

1
harrods.com

Alkoholos naptár

Ki mondta, hogy csak a gyerekeknek jár adventi naptár? Jobb helyeken (Angliában élő ismerősök előnyben, de rendelni is lehet) árulnak alkoholos adventi naptárat is, amiben minden nap más típusú 3 cl-es ital az ajándéka. Ettől persze senki sem lesz részeg, viszont valószínűleg egyszerűbb lesz elviselni a tényt, hogy hamarosan jön a szokásos karácsonyi családlátogatás, illetve a munkahelyi évértékelő elbeszélgetések ideje. Whiskeys, konyakos, tequilás, rumos és vodkás verziókkal is lehet várni a szeretet ünnepét. A vodkásat már 100 fontért (nagyjából 38 ezer forintért) megveheti, míg a különlegesebb whiskey felhozatal 279.95 fontba, azaz nagyjából 108 ezer forintba kerül.

the-whisky-advent-calendar
maverickdrinks.com

Lego adventi naptár

Ha gyereke legómániás, akkor Mikulásra kiváló ajándék egy olyan adventi naptár, amelyben minden nap talál egy figurát. Ön különböző témákban is vásárolhat adventi naptárat aszerint, hogy mik a kedvencei. Vehet például Lego City naptárat 5290 forintért, a Friends 5938 forintba kerül és két Star Wars-os közül is választhat: az egyik 8822 forintba, a másik 9038 forintba kerül a Shopline-on

O193321
Shopline

Körömlakkos adventi naptár

A divatőrülteknek is van már adventi naptára, természetesen Amerikából, -bár az oldalról rendelni is lehet-, ezekben mindenféle termékmintákat szoktak elrejteni, minden nap más és más termékkel. Általában nagyon gyorsan el is fogynak azok, amik az egyik napra kis testápolót, másik napra kis szemránckrémet, harmadik napra pedig mini tusfürdőt rejtenek. De ne aggódjon, még rendelhet körömlakkos adventi naptárat, amiben minden nap más körömlakkot talál. A 60 dollárba, azaz nagyjából 15 ezer forintba kerülő adventi naptárban talál teljes méretű lakkokat is a kisebb kiszerelések mellett. 

p389100-av-02-zoom
Sephora

Fa adventi naptár

Anglia másik patinás üzlete, a Fortnum&Mason maradt a klasszikus vonalon, így az ő adventi naptáruk fából készült. Ez azért jó, mert akár a következő évekre is megtarthatja, és méregdrága cukorka helyett az tesz bele, amit csak szeretne – mi a tejkaramellát ajánljuk. Újonnan 125 fontba, azaz nagyjából 48 ezer forintba kerül az egyébként nagyon szép kialakítású és időtálló adventi naptár. 

2109014 1
fortnumandmason.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek