KARÁCSONY

A legtutibb adventi vásárok a szomszédban

2013. december 13., péntek 16:46

Valamit tudnak az osztrákok, nem véletlenül mennek annyian Bécsbe adventkor, de a többi városba kevesen jutnak el, pedig ott is hangulatos vásárokra lehet bukkanni. Grazban, Mariazellben és Bad Gleichenbergben egyaránt izgalmas vásárokra lehet akadni, sőt gyakorlatilag a teljes ország egy nagy adventi vásárrá válik.

Graz óvárosában 12 adventi vásár csábít különleges felfedezőtúrára, vásárlásra és finomságok kóstolására. Akárcsak az elmúlt években, idén is megcsodálható lesz a tartományi székház udvarán felállított jégjászol. A különböző attrakciókat és a főtéren felállított, ünnepi fényárban úszó karácsonyfát adventi sétavonat kapcsolja össze.

graz advent
Fotó: Harry Schiffer / graztourismus.at

Még mindig Karintiánál maradva, bár nem gondolnánk Klagenfurtot túl izgalmas helynek, a város puncsban és pirított mandulában úszik ebben az időszakban. Velden lett az angyalok városa, ide a gyerekeket várják egy mesevilággal. Kicsit arrébb, a Wörthi-tavon Ausztria egyik legnagyobb úszó adventi koszorúját lehet megnézni, valamint kovácsműhely, koncertek és kézműves foglalkozások is várják a látogatókat. A Millstatti-tóra karácsonyfaerdőt álmodtak, ami azt jelenti, hogy mindent a fahéj, a szegfűszeg és a fenyő átható illata leng be. Egy tutajon lehet forralt borozni, kolbászozni és sült gesztenyét enni. Ha ez nem lenne elég vonzó, "süsd magad" akció keretében kekszet lehet készíteni.

velden
Fotó: veldener-advent.at

Ha valaki a legmagasabban fekvő vásárra vágyik, akkor 1700 méterre kapaszkodhat fel érte. A dél-karintiai Petzen családi síterepen zenészek várják a nagyérdeműt, akik legtöbbször sítalpon érkeznek a helyszínre. Itt lehet iglut is építeni, a a fa- és jégfaragásról nem is beszélve. Aki szeret a mélység felett lebegni, az kabinos felvonóval is mehet a hegyre (12 euró a retúrjegy), az utolsó járat este 8-kor indul lefelé, és 14 éves korig ingyen utazhatnak a gyerekek.

klopeinersee at
Fotó: klopeinersee.at

Stájerországban krampuszfutásokat tartanak, Schladmingban félelmetes kinézetű maskarások rémisztgetik a látogatókat, Bad Mitterndorfban (Tauplitz) és Gesäuse-ban mikulásjátékokat rendeznek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta